Test dig selv: Har prins Henrik sagt det?

Prins Henrik var ikke bange for at sige sin mening. Men kan du gætte, hvad han har sagt?

Prins Henrik skal bisættes på tirsdag klokken 11.00 i Christiansborg Slotskirke. Han blev 83 år. (arkivfoto 2016) (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Prins Henrik har gennem årene vakt opsigt flere gange med sine udtalelser om alt fra sin egen status i kongehuset til sit syn på børneopdragelse.

- Det gør mig vred, at jeg bliver udsat for diskrimination. Danmark, der ellers er kendt for at være en ivrig forsvarer af ligestilling mellem kønnene, er åbenbart villige til at betragte ægtemænd som mindre værd end deres koner, sagde han for eksempel i et interview med den franske avis Le Figaro i 2015.

Prinsen kom i modvind allerede i 1967, hvor han lige var kommet til Danmark, da han sagde, at gifte kvinder ikke burde have fuldtidsjob.

- Efter min mening er det lykkeligt for en familie, hvis det er manden, der står for styret. Der er pligter i et hus, som kun en kvinde kan tage sig af, og som manden ikke kan overtage – børnepasning, madlavning og så videre, sagde prinsen dengang til Berlingske Tidende.

Tag quizzen og find ud af, om du kan lure, hvilke citater der er fra prins Henrik.