Tidligere kammertjener: Prins Henrik var et meget varmt menneske

Anker Andersen, som arbejdede for prinsen gennem mange år, fik en sidste hilsen fra prins Henrik i lørdags.

Det er en tydelig rørt Anker Andersen, som onsdag formiddag fortæller om sit forhold til prins Henrik, der døde tirsdag aften.

Gennem en lang årrække arbejdede de to tæt sammen, da Andersen fungerede som prins Henriks kammertjener, som førte prinsen gennem dagens program.

- Prins Henrik var et meget varmt menneske. Han havde sine principper, men det passer mig fint. Vi havde et godt samarbejde, og han var nem at arbejde sammen med. Han var sjov, og han havde humor, siger Anker Andersen.

Selvom det er 18 år siden, han holdt op med at arbejde for prinsen, bevarede de to kontakten. Og så sent som i lørdags fik Anker Andersen en sidste hilsen fra prins Henrik:

- Det var en kort hilsen, men jeg tænker, at han har tænkt på mig, selvom jeg holdt op i 2000. Vi har haft forbindelse meget ofte, siger han.

Også lige inden jul hørte Andersen fra prins Henrik, som ringede fra Egypten for at ønske ham god jul og godt nytår.

Bryllupstiden var helt speciel

Den tidligere kammertjener har svært ved at udpege et minde, som står særlig skarpt for ham, men tiden hvor prins Henrik og prinsesse Margrethe blev gift, husker han nu alligevel som helt speciel:

- Brylluppet, hvor jeg sender ham afsted til Holmens Kirke, og senere afsted på bryllupsrejse. Vi fik et tæt forhold dengang, siger Anker Andersen.

Han husker også prins Henrik som en ihærdig arbejdsgiver, der fik sat sine ansatte i fuld sving:

- Han var produktiv. Når han satte sig ved skrivebordet om morgenen, var der gang i den.

Anker Andersen arbejdede i 40 år hos kongehuset som kammertjener. Her fulgte han den kongelige familie fra tidlig morgen til sen aften og førte dem gennem dagens program.

Han begyndte i 1963 som kammertjener for dronning Margrethes far, kong Frederik 9. og siden blev han prins Henriks kammertjener.

Sidste år udkom bogen 'Kammertjeneren - 40 år i kongehusets tjeneste', hvori Anker Andersen - med velsignelse fra kongehuset - fortæller om sit liv på Amalienborg.

Facebook
Twitter