Mød DRs korrespondenter

DRs udlandskorrespondenter er én gang om året alle samlet i Danmark, bl. a. for at møde lytterne og seerne.

Mette Fugl fra Bruxelles er DRs "længst-siddende" korrespondent.

DRs otte udlandskorrespondenter er én gang om året alle samlet i Danmark, og i dén forbindelse er det en tradition, at lyttere og seere kan møde korrespondenterne. Og vice versa. Det er nemlig også en gevinst for korrespondenterne at møde lytterne og seerne.

- Det er altid nyttigt at møde "kunderne". Og i dette tilfælde kan man næsten tale om et møde med "fanklubben". Det er jo en klub, der har haft et begrænset antal medlemmer på selve redaktionen, hvor der ikke altid har været overstrømmende forståelse for udlandsstoffet. Det er heldigvis ved at ændre sig. Tror jeg. Håber jeg. Beder jeg til, fortæller Mette Fugl, der er DRs korrespondent i Bruxelles.

- De mennesker, der møder op til arrangementet, er i høj grad engagerede i udlandsstoffet, meget vidende - og ikke nødvendigvis interesserede i, at alt skal fortælles i øjenhøjde. De vil informeres. Om det hele. Og de sukker efter klassisk formidling med solide facts, storpolitik - og med den gode "case" - det spændende eksempel. Og de er ikke kun interesserede i at få svar på spørgsmålet: - Hvad betyder det her så for Danmark.

Redaktionschef for nyhedernes udlandsredaktion Thomas Falbe, der selv har været korrespondent i USA, understreger vigtigheden af at møde lytterne og seerne:

- Nu giver vi danskerne chancen for at møde alle vores korrespondenter, hvor de vil fortælle om hvordan historierne bliver til, om de udfordringer og glæder der er ved at arbejde i udlandet og får lejlighed til at stille de spørgsmål, der sjældent bliver besvaret i vores nyhedsudsendelser.

Vigtig feedback

Steffen Gram, der er korrespondent i Washington DC, er enig. Han har deltaget i de fleste møder med seere og lyttere, siden man begyndte på dem inde i Radiohuset.

- Møderne er utroligt gavnlige. Det er vigtigt at få feedback fra de seere og lyttere, vi rapporterer til. Det er vigtigt at få fornemmelse af, hvad der rører sig blandt vores kunder, hvad der er vigtigt for dem - hvordan de i den danske hverdag modtager den dækning, vi leverer udefra. Og så er det simpelt hen dejligt at møde den positive atmosfære, der møder os hos de seere og lyttere, der kommer. De er glade for det, vi leverer og glade for DR!, fortæller han.

Han ville nødig undvære møderne.

- Vores lyttere og seere er interesserede og godt orienterede. De går ind i debatter med os om det, vi dækker. Det er sundt og godt for os. Og disse møder med vores kunder er blevet en fast del af vore korrespondentmøder - heldigvis!

Mød dem i DR Byen

Mødet er den 27. januar klokken 19.30-21.30 i lokale 8200 i DR Byen. Kom og mød Steen Nørskov, Steffen Gram, Claus Fahrendorff, Mette Fugl, Søren Bendixen, Niels Kvale, Jakob Illeborg og Henrik Lerche - og hør dem berette om deres arbejde og oplevelser rundt om i verden.

Der er begrænset plads - tilmelding til Anne Grete Andersen, DR Nyheder - senest tirsdag den 25. januar på telefon 3520 4568 eller mail: aga@dr.dk.

Facebook
Twitter