Muhammedtegning i DF-valgannonce

Dansk Folkeparti indleder deres valgkamp med en provokation: Partiet har lavet en valgannonce, der indeholder en tegning af muslimernes profet Muhammed.

Pia Kjærsgaard lægger ikke skjul på, at tegningen i annoncen forestiller Muhammed. (Foto: Brian Berg © Scanpix)

En ny tegning af profeten Muhammed bliver nu sendt i omløb. Afsender: Dansk Folkeparti.

Den nye Muhammedtegning optræder i en valgannonce under overskriften "Ytringsfrihed er dansk, censur er det ikke." Se annoncen (pdf) her

Ifølge partileder Pia Kjærsgaard viser annoncen, at DF står fast på ytringsfriheden ved at insistere på at tegne Muhammed, hvilket er forbudt ifølge mange muslimer.

MediaLinks:

- Jamen, hvorfor skulle vi ikke gøre det? Er det forbudt? Tværtimod var det takket være Muhammedkrisen, at vi talte om den ytringsfrihed, vi var i færd med at miste. Vi skal hele tiden holde fast i de værdier og ikke være bange. Selvcensur er af det onde, siger Pia Kjærsgaard til Nyhedsavisen.

Lavet af DF-grafiker

Muhammedtegningen er lavet af Dansk Folkepartis grafiker og er tegnet af efter et portræt af den muslimske profet fra en bog om islam fra år 1683 af forfatteren Alexander Ross.

Islamisk Trossamfund vil dog hverken værdige annoncen en kommentar eller lægge sag an for ærekrænkelse, som man gjorde mod Jyllands-Posten.

- Pia Kjærsgaard vil kun bruge det til at provokere os og tiltrække opmærksomhed. Det er hun ikke værdig til. Vores politik er nu at ignorere provokationer fra Dansk Folkeparti, siger talsmand Kassem Ahmed.

Forsker: Genialt

De fleste forskere afviser, at tegningen vil udløse de samme voldsomme reaktioner som under Muhammedkrisen.

Lektor i politisk kommunikation ved Københavns Universitet Klaus Kjøller betegner ligefrem annoncen som et eksempel på en genial valgkamp. Det skyldes, at Muhammedkrisen er et stærkt symbol, som alle har en holdning til.

- Det er ret kløgtigt. De har alt at vinde med denne annonce. Al erfaring viser, at jo højere indvandrere og kultursammenstød kommer på dagsordenen, jo flere stemmer får Dansk Folkeparti, siger Klaus Kjøller.

Facebook
Twitter