‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Header logo
 
 
05. okt 2022 KL. 06:31
 
S indrykker valgannoncer
 
S indrykker valgannoncer
 

Hentydningerne til, at et valg bliver udskrevet senere i dag, har været mange.

Nu peger endnu en pil i den retning. Onsdag har Socialdemokratiet nemlig indrykket annoncer i landets store aviser. Annoncer, hvor valget nævnes direkte.

- Virkeligheden handler om samarbejde. Valget handler om, hvem der kan få det til at ske, står der i annoncen, som har en fremtrædende placering i blandt andet Jyllands-Posten, Berlingske og Politiken.

 
 
Ukraine melder om markante fremskridt
 
Ukraine melder om markante fremskridt
 

Ukraines hær har gjort store fremskridt over for de russiske styrker denne uge.

Det hævder Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, i en tale sent tirsdag.

Ifølge Zelenskyj er otte små byer i den sydligt beliggende region Kherson blevet tilbageerobret for nylig.

Det har ikke været muligt for DR at bekræfte meldingerne uafhængigt.

 
 
Samråd om varmecheck
 
Samråd om varmecheck
 

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) er i dag kaldt i samråd om eventuelle fremtidige kompensationsordninger i lighed med varmechecken.

Ministeren skal blandt andet redegøre for, om der fremadrettet skal etableres økonomisk kompensation til danskere på grund af ekstraordinære høje energipriser - og om man vil bruge samme model som med varmechecken.

Varmechecken har mødt stor kritik, efter DR og en række andre medier har afdækket adskillige eksempler på fejl i fordelingen af pengene.

 
 
Liz Truss taler på kongres
 
Liz Truss taler på kongres
 

Den britiske premierminister, Liz Truss, taler her til formiddag ved Det Konservative Partis årlige kongres.

Talen kommer på et tidspunkt, hvor Liz Truss har mødt modstand i sit eget parti. I september lancerede hun planer om en række skattelettelser, primært rettet mod Storbritanniens rigeste. De planer måtte hun dog i mandags rulle tilbage efter stor modstand i sit eget parti.

Kongressen finder sted i Birmingham fra den 2. til den 5. oktober.

 
 
Statsråd på Christiansborg Slot
 
Statsråd på Christiansborg Slot
 

Der er i dag statsråd på Christiansborg Slot.

Her forelægger statsminister Mette Frederiksen (S) og Folketingets andre ministre lov- og beslutningsforslag og lovforslag, der er vedtaget i Folketinget, som formelt skal underskrives af dronningen.

Der er Statsråd cirka otte gange om året.

 
 
Få de seneste nyheder og følg med i de helt store begivenheder, mens de sker
Hent appen DR Nyheder
HENT TIL ANDROID | HENT TIL IOS
 
 
 
 
 
Det er en politisk genganger - et sikkert valgtema. Alle fra Søren Pape til Mette Frederiksen vil af med det store, mægtige bureaukrati: Papirbøvlet, skrankepaverne, kontrolregimet, der hjemsøger vores velfærdsstat. De kolde hænder, djøffere og skrivebordsgeneraler skal skiftes ud med flere omsorgsfulde og varme hænder. Sygeplejersker, sosu'er og pædagoger skal sættes fri, så de har mere tid til kernevelfærden - omsorgen for vores ældre, vores syge og vores børn. Esben Schjørring, politisk redaktør på Altinget, fortæller, hvorfor bureaukratiet er en sikker fjende, hver gang vi går til valg. Vært: Anna Ingrisch.
 
 
HØR NU
 
 
 
 
 
 
SE PÅ DRTV
 
 
Flere nyhedsbreve
 
 
Politik
 
Tophistorier - morgen
 
Breaking
 
Kultur
 
DRTV Weekend
 
DR LYD
 
 
 
Se flere og ret tilmelding
 
 
 
 
Footer logo
 
 
Kontakt
 
 

Dette nyhedsbrev er udsendt af DR. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, afmeld dig her.