‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Header logo
 
 
03. sep 2022 KL. 13:58
 
Én person fra den rigeste procent af Danmark udleder 10 gange så meget CO2 som en gennemsnitsdansker
 
 
 
 
Store virksomheder og organisationer går sammen om at beskytte havet mod havvindmøller
 
 
 
 
Om ti år kan Danmark have grøn strøm til 26 millioner husstande - men hvad skal al strømmen bruges til?
 
 
 
 
 
 
 
Energikrisen har ikke alene sendt priserne på himmelflugt, men nu også den grønne strøm væk fra de fremsynede lande, som rent faktisk har investeret i en vedvarende forsyning. Og nordmændene har allerede fået nok: Norge vil til at begrænse eksporten af el - og beholde den grønne strøm selv. Den nye klima-protektionisme er nok tilmed kun begyndelsen, for en vild vinter forude. Priserne risikerer at blive mangedoblet. Hør direktør i Steno Research, Andreas Steno, og energianalytiker i Green Power Denmark, Kristian Rune Poulsen, diskutere de ekstreme tider på det nordeuropæiske energimarkeder. Problemerne tårner sig faktisk op. Senest har forbrændingesanlægget under Amager Bakke, under skibakken Copenhill, droppet at søge om statsstøtte til CO2-fangst. Og det kan sætte den grønne omstilling i Danmark langt tilbage. Hør direktør for Amager Ressourcecenter, Jacob Hartvig Simonsen, fortælle om tilbageslaget. Til sidst kommer investor Sofie Myrup Melchiorsen på besøg: Hvad er de bedste grønne investeringer lige nu? Hvordan skal man reagere på de fortsatte rentestigninger? Er det tid til at købe grønt eller sælge ud med røde tal? Produceret for DR af Rakkerpak Productions.
 
 
HØR NU
 
 
 
 
 
Med næsten 14.000 dødsfald om året slår intet andet end rygning flere danskere ihjel. Og blandt unge er det stadig en tredjedel, der enten ryger cigaretter eller sætter nikotinposer op under overlæben. Netop i disse dage forhandler politikerne på Christiansborg om regeringens forslag om at hæve aldersgrænsen fra 18 til 25 år for at kunne købe cigaretter eller andre nikotinprodukter og på sigt skabe en nikotinfri generation. Men hvad siger de unge selv? Er forbud den rette vej at gå, og er vi nået til grænsen for, hvad vi kan i kampen mod rygning? Vært: Anders Heissel. Tilrettelægger: Louise Raundahl.
 
 
HØR NU
 
 
 
 
 
Hele serien | Byen bliver centrum for et narkoboom, der ændrer hele Storbritannien
 
 
SE PÅ DRTV
 
 
Flere nyhedsbreve
 
 
Viden
 
Teknologi
 
Kroppen
 
Natur
 
DRTV Weekend
 
DR LYD
 
 
 
Se flere og ret tilmelding
 
 
 
 
Footer logo
 
 
Kontakt
 
 

Dette nyhedsbrev er udsendt af DR. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbrevet, afmeld dig her.