Panorama: Da jordskælvet ramte Nepal

Forfatter Palle Petersen bevidnede det første jordskælv i Nepal. Se hans billeder her.

  • Det var midt i al det fredelige, glade og positive i Katmandu, en helt stille solskinsdag ved middagstid, da jorden rystede under mig, fortæller Palle Petersen. (Foto: Palle Petersen © DR)
  • Durbar Squares templer før jordskælvet. (Foto: Palle Petersen © DR)
  • På tre minutter var Nepal forvandlet til et katastrofested. Det er 80 år siden, der sidst har været et stort jordskælv, men denne gang er skaderne meget større og epicentret er få kilometer fra hovedstaden Katmandu. (Foto: Palle Petersen © DR)
  • Templer, der har stået i 5-800 år styrtede sammen, Nepals kultur fik et knæk. (Foto: Palle Petersen © DR)
  • Udviklingen blev på tre minutter sat mange år tilbage, tusinder blev dræbt eller mistede deres hjem, døde og sårede trækkes stadig ud af ruinerne. (Foto: Palle Petersen © DR)
  • Selvom Katmandu lå langt fra det første jordskælvs epicenter, kunne man tydeligt se ødelæggelserne. (Foto: Palle Petersen © DR)
1 / 6

Forfatter Palle Petersen var på reportagerejse i Katmandu, da det første jordskælv ramte den 25. april.

Her er et uddrag fra hans reportage fra Panorama på P1:

- Det var midt i al det fredelige, glade og positive i Katmandu, en helt stille solskinsdag ved middagstid, heldigvis en lørdag, hvor børnene ikke var i skole - da rystede jorden under mig!

- På tre minutter var Nepal forvandlet til et katastrofested. Det er 80 år siden, der sidst har været et stort jordskælv, men denne gang er skaderne meget større og epicentret er få kilometer fra hovedstaden Katmandu.

- Templer, der har stået i 5-800 år styrtede sammen, Nepals kultur fik et knæk. Tænk, hvis Børsen, Rundetårn og Rosenborg mv. blev lagt i ruiner - en dårlig sammenligning, men … Ufatteligt tab!

- Udviklingen blev på tre minutter sat mange år tilbage, tusinder blev dræbt eller mistede deres hjem, døde og sårede trækkes stadig ud af ruinerne, de overlevende tør ikke gå ind i husene, det næste skælv kan vælte dem - og man kan bare håbe på, at folk ude i verden støtter op om hjælpearbejdet. Nepal fortjener det.

Programmet sendes torsdag den 14. maj, 13:45 på P1. Efterfølgende kan du finde programmet her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter