10 danske virksomheder blandt verdens 100 bedste

Det velrennomerede Forbes Magazine har målt på, hvilke virksomheder i verden, der har det bedste rygte. Danmark har to firmaer i top ti og ti i alt blandt de 100 bedste.

Danmark har placeret sig godt på verdenskortet, når det drejer sig om respekt for virksomheder.

Forbes Magazines lister bliver nøje overvåget af det internationale erhvervsliv, og det er lidt af en blåstempling for de virksomheder, der kommer på de gode lister.

Så når danske virksomheder giver deres amerikanske, japanske og tyske kolleger totalt baghjul på den seneste Forbes liste, så er det nok værd at lægge mærke til.

To på top ti

Forbes liste over "Verdens 100 mest respekterede virksomheder" har ti danske virksomheder på listen og hele to virksomheder i top ti.

Lego Holding A/S blev nummer to på listen, mens A.P. Møller-Mærsk blev placeret som verdens 7. mest respekterede firma.

Danmark havde 7 virksomheder i top 50, og det er mere end noget andet land.

Danfoss blev nummer 11 på listen, Velux nummer 22 og Novo Nordisk nummer 24.

Vestas kom ind på en 42. plads og Grundfos rundede top 50 af på en 44. plads. De sidste tre virksomheder ligger udenfor top 50 men har dog fået en placering. På plads nummer 61 ligger Rockwool A/S, som netop har opjusteret sine forventninger til resten af året i dag. På plads nummer 62 ligger Carlsberg og som rosinen i pølseenden ligger sukkerknalden Danisco.

Første internationale liste

Den internationale liste er produceret af "The Reputation Institute" og listen er helt ny. Siden 1999 har der eksisteret en liste over amerikanske firmaer men ikke over alle firmaer i verden.

Listerne er af interesse for erhvervslivet ovenpå skandaler i erhvervslivet som fx. Enron-sagen, der får forbrugerne til at miste tilliden til virksomhederne.