1.200 BR-ansatte skal finde nyt job: Patrick har fået plads i Bilka

Trods opkøb af legetøjslager er hverken ansatte eller butikker sikret.

- Jeg er en legetøjsmand af hjerte og blod, siger Patrick Larsen, der elskede sit job som salgselev i BR.

Det var med syv måneder tilbage på sin elevkontrakt, at den 26-årige salgselev Patrick Larsen kort før nytår modtog nyheden om, at han var opsagt.

- Det er lidt ærgerligt, når det firma, man elsker at arbejde for, går konkurs. Jeg var så langt, at jeg snart skulle have lavet fagprøve, som er den endelige opgave for en butiksansat, siger han i dag.

Efter halvandet år som elev i legetøjsbutikken BR har Patrick Larsen i det nye år derfor skullet se sig om efter en ny aftale, så han kan blive færdig med sin uddannelse.

- Lige da det gik konkurs, tænkte jeg, at jeg hellere måtte komme op på hesten igen. Så jeg gik i gang med at skrive en masse ansøgninger og lave Facebook-opslag, fortæller han.

Fandt selv ny plads

Som med andre af hans nødstedte kollegaer har der været god opbakning på sociale medier til de ansatte, der har valgt dele deres historier, efter ejeren af BR, legetøjsgiganten Top-Toy, gik konkurs.

Det var dog Patrick Larsens benarbejde hos massevis af potentielle arbejdsgivere, der endte med at sikre ham en ny plads.

- Jeg har sendt ansøgninger og kørt land og rige rundt til diverse forretninger, og det har så endt med at give pote. Som det ser ud lige nu, så har jeg fået en plads i Bilkas legetøjsafdeling i Field's, siger salgseleven.

Hvordan har du det med det?

- Det har jeg det rigtig godt med. Jeg får stadig lov til at arbejde med det, som jeg synes er sindssygt interessant. Jeg er en legetøjsmand af hjerte og blod. Så jeg tænker, at det bliver sjovt at se, hvad der skal ske i fremtiden, nu hvor Salling Group overtager brandet, siger han.

Usikkert, om BR-butikker består

Selvom Patrick Larsen nu har sikret sig en ny plads, har han stor medfølelse med dem af kollegaerne, som lige nu står uden en løsning.

Salling Group har endnu ikke taget stilling til, hvordan BR-brandet på længere sigt vil blive anvendt, oplyser Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group.

Hverken de fysiske butikker eller de 1.200 medarbejdere, der er fritstillet efter legetøjsgigantens konkurs sidst i december, er en del af købsaftalen.

- Jeg er sindssygt glad for at kunne fortsætte i det fag, jeg brænder for. Det er en sindssygt heldig situation, for jeg ved godt, at det ikke er den situation, som de fleste står i, siger Patrick Larsen.

Han håber dog, at Salling Group, som ejer Bilka og nu har valgt at købe rettighederne og varelageret efter BR, vil kunne hjælpe andre af de fritstillede medarbejdere.

- Det er sindssygt ærgerligt, og jeg føler med alle mine gamle kollegaer. Jeg håber, at de alle sammen nok skal finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden. Alt afhængigt af, hvad Salling Group har af ambitioner, så er der rig mulighed for at ansætte kompetent personale, siger Patrick Larsen.

Men det er endnu meget usikkert, om BR fortsætter som fysiske butikker. Hvad håber du, der sker?

- Jeg håber i hvert fald, at brandet BR forbliver. Det er noget, vi alle sammen kender til, og som der er stærk nostalgi knyttet til. Så længe det overlever på en eller anden måde - om det så er med butik i butikker eller med få fysiske butikker - så er jeg glad, siger han.

Facebook
Twitter