1.300 kr. i gennemsnit er sparet på fjernvarmeregningen

Både forår og efterår i 2015 har været ekstra lun, og især december skiller sig ud.

Fjernvarmeværkerne har sparet brændsel i 2015, så en gennemsnits-kunde vil spare omkring 1.300 kroner. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

2015 har været et mildt år, viser Dansk Fjernvarmes opgørelse af graddage. Året har været hele 16 procent lunere end et normalt år - og det svarer til 499 færre graddage.

Og det giver besparelser for fjernvarmekunderne.

- En gennemsnitsfamilie i et standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18,1 MWh vil i løbet af året have sparet 1.318 kroner, oplyser teknisk konsulent Rasmus Bundegaard Eriksen fra Dansk Fjernvarme.

Især december har været mild

Et såkaldt normalår har 3112 graddage. I 2015 har der kun været 2613. Det er både forår og efterår, der har været ekstra lunt.

- Efteråret begyndte ellers meget normalt, kan vi se i statistikken. Men især december har været varmere end normalt, siger Rasmus Bundegaard Eriksen.

Det lune vejr betyder, at man på varmeværkerne har sparet brændsler, fordi der ikke er behov for at fyre så meget. Det vil især være de dyreste brændsler, som værkerne har sparet udgifterne til, fordi det ikke har været nødvendigt at tænde for spids- og reservelastkedlerne.

Fjernvarmeselskaberne må ikke tjene penge på at producere og distribuere fjernvarme ud til kunderne. De skal kun betale for det, som fjernvarmen har kostet at producere og distribuere ud i radiatorerne

/DR Nyheder/