19-årig med millionomsætning giver sig selv 2.000 kroner i løn

Daniel Johannesen arbejder 70-80 timer om ugen - og selvom omsætningen er til det, er madrassen ikke foret med pengesedler.

19-årige Daniel Johannesen har altid haft store armbevægelser - i vandet at forstå.

Den unge mand fra Horsens er tidligere elitesvømmer og har brugt oceaner af træningstid i bassinet. Ifølge ham selv har han nemlig aldrig været den bedste, men han har altid kæmpet for at være med blandt de bedste.

- Jeg er altid kommet bagfra og har kæmpet mig op. Jeg kæmpede længe for at komme med til DM, og efter fire-fem år lykkedes det. Men sidste år indså jeg, at jeg ikke kunne blive den bedste til svømning mere. Jeg var ikke stor nok, rent fysisk, siger Daniel Johannesen.

Vil altid gerne være bedst

Det var medvirkende til, at han lagde badebukser og svømmehætte på hylden - lige ved siden af de store armbevægelser.

Det er nemlig kun i vandet, den unge østjyde fører sig frem på den måde. Til hverdag er han blot en helt almindelig mand, som for et år siden var i gang med sit sidste år i gymnasiet. Og her stopper det almindelige så også.

Som blot 17-årig startede Daniel sin egen virksomhed i begyndelsen af 2017, og i oktober lancerede han sin webshop, Watery.dk, som sælger svømmeudstyr og badetøj.

Det var hans eget og svømmevennernes behov for at have ét sted at købe alt udstyr, der i første omgang fik ham på ideen, og det var hans kampgejst fra svømmebassinet, der gav ham lysten til at arbejde rigtig mange timer i den nystartede virksomhed.

- Jeg vil altid gerne være den bedste til det, jeg laver, og det betyder, at man skal arbejde for tingene. Sådan var det til svømning, og sådan er det med Watery. Det er ikke 'bare' et arbejde for mig.

Bor hjemme og spiser frysepizza

Det første års tid gik Daniel i 3.G, han svømmede syv til otte gange om ugen, og så havde han sin egen virksomhed, som allerede i første regnskabsår havde en omsætning på lige godt en million kroner. I 2018 steg det til 4,5 millioner. Men selvom millionerne strømmer ind i Watery, påvirker det ikke den unge østjyde.

- For mig handler det ikke om pengene. Det handler om at bygge noget op og se det vokse. Det er selvfølgelig nødvendigt at tjene penge for at drive en forretning. Men jeg geninvesterer en stor del af min omsætning i varer, for jeg vil hellere bruge penge på virksomheden end mig selv, lyder det fra 19-årige Daniel.

Han tager 2.000 kroner ud i løn til sig selv om måneden, og dermed er der ikke kommet flere penge på privatkontoen, siden han var ung gymnasieelev. Tværtimod.

- Jeg får mindre udbetalt, end da jeg var på SU, og jeg får også betydeligt mindre end mine kammerater, som arbejder. Og det på trods af, at jeg arbejder fire gange så meget. Men jeg har ikke brug for mere. Jeg bor hjemme, og jeg kan købe en frysepizza i Bilka til en tyver, siger den unge jyde.

Daniel Johannesen er med i sæson fire af 'Løvens hule', hvor hans gåpåmod og initiativ tager løverne med storm:

Har en seng på kontoret

Og selvom virksomheden fortsætter med at vokse, har han ikke tænkt sig at ændre på det.

- Jeg har ikke planer om at tage flere penge ud til mig selv lige foreløbig. Og hvis det betyder, at jeg skal bo hjemme tre-fire år endnu, så gør jeg det. Det vil min mor nok heller ikke have noget imod, griner Daniel.

I dag har Watery en fuldtidsansat og tre freelancere, som arbejder omkring 14 timer om ugen hver med webudvikling, markedsføring og regnskab. Dertil kommer Daniels egen arbejdsindsats, som løber op i lidt mere end fuldtid.

- Hver anden dag går jeg hjem fra kontoret sådan ved 20-21-tiden, og hver anden dag bliver jeg hængende til 3-4 stykker om natten, hvis jeg da ikke bliver og sover. Jeg har en seng på kontoret, og nogle gange er det bare lettere at blive, smiler han.

Når Daniel vælger at tage hjem i sin egen seng for at sove, er det iøvrigt på cykel - dag og nat. For selvom han har kørekort, så har han hverken råd til bil eller benzin.

Daniel var kun 17 år, da han startede Watery. I Danmark kan man kun starte virksomhed, når man er over 18 år, og derfor måtte hans far stifte virksomheden for ham. (Foto: PRIVATFOTO)

Holder fri hver weekend

Selvom arbejdsugen altså med lethed kan komme op på 70-80 timer, rører det ikke den unge iværksætter.

- Jeg føler det ikke som arbejde. Jeg synes, det er sjovt, og det tænder en gnist i mig. Det er jo også kun i hverdagene, det foregår sådan. Som udgangspunkt holder jeg fri i weekenden, hvor jeg er sammen med vennerne og fester og den slags. Så det er kun i hverdagene, jeg går glip af Fortnite og Netflix, siger Daniel.

Vil være Nordens største om fem år

Det er langt fra første gang, Daniel Johannesen har prioriteret noget fra. Siden han som seksårig begyndt at svømme og begyndte at bruge mere og mere tid på det, har han haft klare mål.

Iværksætteriet har altid ulmet. Han sparede sine konfirmationspenge op, fordi han havde en idé om at bruge dem på noget stort. I første omgang blev de sat i banken og efterfølgende i aktier, og i 2017 havde han 50.000 til at skyde ind i Watery. De sidste 100.000 lånte han af sin far.

Det var dog ikke hjemmefra, han havde drømmen om det selvstændige liv. Daniels mor er tidligere elitesvømmer og i dag økonomiassistent. Hans far er læge. De støtter ham begge, og nu hvor han har opfyldt sit løfte til sin mor om at gennemføre gymnasiet, nyder han at være en fri mand.

- Jeg kæmpede igennem den sidste tid på gymnasiet, fordi min virksomhed tog mere og mere tid. Og jeg kæmpede også med at holde mig vågen i timerne, fordi jeg arbejdede om natten. Men det har været det hele værd. Jeg har lært noget, som jeg aldrig ville kunne lære, om jeg så gik ti år i gymnasiet, forklarer han.

Daniel er med i sæson fire af 'Løvens hule', og hans drive og engagement imponerer de fem erhvervsfolk. (Foto: Per Arnesen © (c) DR)

- Nu skal jeg bare fortsætte med at få Watery til at vokse. Jeg havde et mål om, at vi efter to år var Danmarks største inden for svømmeudstyr. Det er vi på varer, men ikke helt på omsætning endnu. Det er vi snart. Og målet er så, at jeg om fem år er Nordens største med en omsætning på omkring 100 millioner.

Men endnu engang slår den unge mand fast, at pengene ikke er den primære drivkraft.

- Jeg synes, det er fedt at udvikle sig. Og som jeg også tidligere har sagt at se noget vokse. At gå fra at have en kunde om dagen til måske 40-50 stykker. Og at se en glæde hos de kunder, man har hjulpet. Det er monster-motiverende og giver et kæmpe kick.

Facebook
Twitter