2.000 FOA-medlemmer samlet i Odense: Det er hårdt at gå i uvished

- Jeg har den følelse, at vi bliver nødt til at kæmpe for det her, siger Simone Rasmussen, der er tillidsrepræsentant i Vejle.

2.000 FOA-medlemmer har i dag været samlet til stormøde i Odense.

2.000 tillidsrepræsentanter fra fagforbundet FOA er i dag samlet for at skyde den sidste begejstring ind i flokken, inden de afgørende forhandlinger i Forligsinstitutionen munder ud i forlig eller forlis.

Stat, regioner og kommuner er lige nu samlet i Forligsinstitutionen på syvende uge for at finde frem til et forlig. Forligsmand Mette Christensen har stadig muligheden for at udskyde en storkonflikt med 14 dage.

Men ifølge FOA-formand Dennis Kristensen har forligsmanden krævet, at forhandlingerne afsluttes i dag.

Tillidsrepræsentanterne skriver i en erklæring efter mødet:

- Vi ved godt, at nu hvor det sidste slag skal slås, så skal vi tage skridt ind mod midten, men der skal ikke være nogen tvivl om, hvilket signal vi sender her fra tillidsrepræsentant-mødet i Odense: Vi er parate. Vi vil have en løsning for alle. Og vi går hele vejen.

Se, herunder, hvad tre tillidsrepræsentanter fortalte DR Nyheder:

Karsten Wohlgemuth, fællestillidsrepræsentant for pædagogassistenter og pædagogmedhjælpere i Sønderborg Kommune.

- Min rolle under en konflikt bliver at sikre, at der ikke er nogen, der laver konfliktramt arbejde. Vi har stadig nogle, som ikke er medlemmer af en fagforening - man skulle ikke tro det med den synlighed i befolkningen omkring, hvad vi kæmper for.

- Stemningen er sådan lidt trykket, men det er også lidt forløsende. Der er rigtigt mange kolleger, der spørger, hvad der sker nu. Og vi vil gerne fortælle dem det, men vi glæder os til, der kommer en afklaring i København.

- Jeg synes, vi skal lande det resultat, der er bedst for vores medlemmer, og der har jeg fuld tillid til Dennis Kristensen. Hvis det ender i konflikt, så er det det, vi gør. Hvis de har brug for en ny tur i parterapi København, så gør vi det.

- Det giver helt klart en løftet stemning at være sammen med 2.000 tillidsrepræsentanter fra resten af landet. Det giver kampgejst, og det viser, at vi i FOA står skulder ved skulder.

Karsten Wohlgemuth er også formand for Socialdemokratiets lokalafdeling i Sønderborg.

Simone Rasmussen, social og sundhedsassistent, tillidsrepræsentant Sofiegården i Vejle.

- Jeg føler gejsten her, og det er rigtigt vigtigt. Vi går i et vakuum og venter egentlig bare på, at der sker noget, så det hele er uvist. Men jeg går egentlig bare og venter på, at der sker noget.

- Det betyder rigtigt meget, om vi skal strejke, eller om der kommer et forlig. Det her med at gå i uvished; det er rigtigt hårdt.

- Jeg har den følelse, at vi bliver nødt til at kæmpe for det her. I bund og grund tror jeg, det handler om, at vi skal stå fast på, at vi vil ikke længere. Det skal gå den anden vej.

Anna-Grethe Sperling, sosu-medhjælper, fællestillidsrepræsentant Vesthimmerland Kommune.

- Vi skal noget gejst her til at gå i en eventuel konflikt. Det får jeg en masse af her.

- Jeg tænker, vi skal have en afklaring, så vi kan komme videre. Vi er parate. Vi er begejstrede. Men nu er det også på tide, at vi får at vide, om vi måske skal ud i en konflikt. Det her limbo har trukket for langt ud.

- Jeg skal stå for nødberedskabet og aktiviteter for de grupper, der er udtaget. Det er vi klar til. Vi fik lige taget et billede her til morgen, der viste, hvor klar vi er.