23.400 danskere skal betale 250 kroner om dagen for at køre uden ansvarsforsikring

Det blev dyrt, da Steffen Ejlertsen kørte galt uden ansvarsforsikring.

Det er lovpligtigt at ansvarsforsikre sit køretøj. Det gælder uanset, om du kører bil, motorcykel eller knallert (Arkivfoto). (Foto: Claus bech © Scanpix)

Kører du rundt uden en lovpligtig ansvarsforsikring?

Så er der post på vej.

23.400 danskere risikerer nemlig at skulle betale 250 kroner om dagen, indtil de har fået købt en passende forsikring eller afleveret nummerpladerne til deres køretøj. Også selvom de aldrig sætter sig bag rattet.

Hidtil har straffen for at køre uden en lovpligtig ansvarsforsikring været en bøde og en klipning af nummerpladerne. Hvis man altså blev stoppet af politiet.

Men nu klapper fælden altså, uanset om man bliver stoppet eller ej.

'Det sker ikke for mig'

Den nye lov kan blive rigtig dyr for de 23.400 danskere.

Men det kan resultere i en endnu større regning, hvis man kører uden ansvarsforsikring. Det erfarede 24-årige Steffen Ejlertsen, da han en septemberdag for to år siden kørte op i bagenden på en anden bil.

- Jeg havde ikke så mange penge på det tidspunkt, og så valgte jeg at prioritere ansvarsforsikringen væk. Men så var uheldet ude, og jeg kørte galt. Der kunne jeg godt have brugt den, siger han.

Indtil videre har Steffen Ejlertsen betalt 20.000 kroner til føreren af den bil, han kørte op i. Han regner dog med, at regningen bliver meget større, fordi føreren af den anden bil muligvis har fået en arbejdsskade som følge af uheldet.

For Steffen Ejlertsen var uheldet en brat opvågning.

- Det er sådan en "det sker ikke for mig"-følelse, man har. Man kan altid være bagklog, og jeg har lært af det. Jeg har ikke kørt uden forsikring siden, siger han.

Flere rykkere

Det er Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM), der står for opkrævningen af daggebyrerne. Og det bør ikke komme som en overraskelse for de danskere, der modtager brev fra foreningen, siger DFIM's leder Maria Clausen Dyrehauge.

- Vi har kørt en stor varslingskampagne helt fra september, hvor vi har orienteret om den her nye ordning med dagsgebyrer. Det har resulteret i, at mange har fået styr på deres forsikringsforhold, fortæller hun.

DFIM forventer, at en del af de uforsikrede køretøjer står permanent parkeret rundt omkring i landet.

Maria Clausen Dyrehauge oplyser, at 25.000 danskere allerede har afmeldt køretøjer, som de ikke længere ejer. Især knallerter, der er blevet stjålet, er blevet afmeldt.

Har du et køretøj, som du ikke bruger,stående uden forsikring? Så skal du afmelde det hos Motorstyrelsen, oplyser DFIM.

FacebookTwitter