250.000 danskere uden pensionsordning

En kvart million danskere er ikke med i en pensionsordning, selvom de har et fuldtidsjob. Og de sparer heller ikke selv op til seniortilværelsen, viser en rapport.

Det kniber ofte for mekanikere at få sat penge til side til pension.

Langt de fleste, der har et fuldtidsjob, er i dag med i en pensionsordning, hvor en del af lønnen hver måned bliver lagt til side til pension.

QuickVote: Pensionsopsparing0805

Men omkring en kvart million fuldtidsansatte er på egen hånd, når det gælder pension.

Det viser en rapport om det danske pensionssystem, som det Nationale Center for Velfærd offentliggør i dag.

Tjenere og taxachauffører

Det er typisk ansatte på mindre, uorganiserede virksomheder, der er tale om. For eksempel har halvdelen af alle tjenere, taxachauffører, mekanikere og ejendomsmæglere ikke nogen pensionsordning.

- De har selvfølgelig en smule højere forbrug mens de arbejder, men når de engang går på pension, så får de til gengæld en stor nedgang i indkomst, hvis de ikke har indbetalt til en privat pensionsordning, siger ph.d Michael Jørgensen fra det Nationale Forskningscenter for Velfærd, som har skrevet rapporten om det danske pensionssystem.

Men kun hver tredje af dem har lavet en privat pensionsopsparing, og de indbetaler i snit kun halvt så meget, som de lønmodtagere, der har en tvungen pensionsopsparing.

Ærgrer arbejdsgiver

I restaurationsbranchens brancheforening Horesta ærger man sig over, at mange ansatte ikke er kommet i gang med at opspare pension.

Formand Jan Laursen forklarer at der i hans branche er mange unge, der ikke har pension i tankerne.

- Det drejer sig for dem om at have penge til næste måneds husleje og en tur i byen med vennerne. Det drejer sig mindre om, at der kommer en fase i livet, hvor pensionen er rar at have, siger Jan Laursen.

Alt i alt konkluderer rapporten dog, at det danske pensionssystem er velfungerende.

Facebook
Twitter