3 grafer viser, hvad du betalte ekstra for under corona

Computerudstyr og fitnessmaskiner steg mest i pris under nedlukningen.

Da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, ændrede danskernes indkøb sig med det samme. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Da Danmark lukkede ned den 11. marts, ændrede danskernes forbrug sig drastisk. Vi kunne ikke længere gå i fitnesscenteret, mange arbejdede hjemmefra, og børn skulle underholdes hjemme i stedet for i børnehaver og skoler. Og det fik indflydelse på priserne på rigtig mange ting.

Overordnet holdt priserne i de danske webbutikker sig i ro. Men inden for de enkelte produktkategorier har priserne taget nogle store udsving. Der viser en analyse, som prissammenligningssiden Pricerunner har lavet for DR Nyheder.

Da store dele af befolkningen arbejdede hjemmefra, fik flere fra den ene dag til den anden brug for mere udstyr til hjemmearbejdet. Det ses blandt andet ved, at priserne på computer-ram steg med næsten 15 procent, mens skærme blev 5,9 procent dyrere.

Da Danmark åbnede igen, steg prisen på barbermaskiner med 6,4 procent.

Mens mange begyndte at gå på arbejde igen, holdt fitnesscentrene stadig lukket, og det kunne ses på prisudviklingen, at der var bud efter træningsgear. Efter genåbningen den 12. maj, var priserne på fitnessudstyr stadig højere, end de var før corona.

Da Danmark åbnede igen, var der også en række produkter, som blev billigere. Spil til både Playstation og Nintendo faldt for eksempel i pris, efter de havde været dyrere end normalt under nedlukningen.

Fjernsyn, som steg med ti procent i gennemsnit under nedlunkningen, faldt med 4,5 procent efter genåbningen sammenlignet med priserne før corona.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk