3F indkalder til krisemøde efter afsløring om formands dobbeltliv

I weekenden bragte BT en række artikler om, at formand for 3F, Per Christensen, i flere år har misbrugt sine nærmestes tillid.

Arkivfoto. I otte år har Per Christensen været den øverste chef i Danmarks største fagforbund, som tæller knap 265.000 medlemmer. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

De 88 hovedbestyrelsesmedlemmer i fagforbundet 3F er i morgen formiddag indkaldt til ekstraordinært krisemøde.

Mødedagsordenen indeholder kun et enkelt punkt: Tilliden til fagforbundets formand Per Christensen.

I weekenden bragte BT nemlig en række artikler, hvor der føres argumenter for, at Per Christensen gennem en årrække har levet et dobbeltliv med flere familier.

Ifølge BT har fagforeningsformanden over flere omgange været i forhold med mere end én kvinde samtidigt, og han har bevæget sig mellem to familier, to svigerfamilier, to omgangskredse, dobbelt op på højtider, fødselsdage og ferier.

Tre kvinder stiller sig frem i BTs dækning.

To af kvinderne – Amalie Mathiassen og Louise Mogensen – var henholdsvis gift med og fast kæreste til Per Christensen i næsten to år frem til efteråret 2021 uden at kende til hinanden.

Som formand for 3F har Per Christensen let adgang til landets politikere. Her ses han sammen med statsminister Mette Frederiksen, som deltog i 3Fs kongres i Aalborg i 2019. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Beskyldte minister for flyrejse

Som dække har Per Christensen ifølge BT på flere måder brugt sin position som formand for 3F til at styrke og beskytte sit bedrageri.

Blandt andet har Per Christensen ifølge BT i mindst et tilfælde benyttet en lejlighed, der ellers stod til rådighed for ”værdigt trængende chauffører”.

I BT kan man også læse, at Laila Kildesgaard, som ufrivilligt indgik i et dobbeltforhold med Per Christensen fra 2008 til 2014, fortæller, at hun blev kontaktet af 3Fs advokat.

Det skete, efter hun havde afsluttet forholdet og overvejede at gøre offentligheden opmærksom på bedraget.

Derudover bringer BT eksempler på, hvordan Per Christensen blandt andet i SMS-korrespondancer har løjet om, hvor han var. I et eksempel fra 2020 skrev han til Amalie Mathiassen, at han som formand for 3F deltog i en klimakonference i Bergen.

Det var ikke tilfældet. Og det var også urigtigt, da Per Christensen i samme forbindelse skrev, at han var forarget over, at klimaminister Dan Jørgensen (S) var fløjet til Norge for at deltage.

Overfor BT afviser klimaministeriet, at Dan Jørgensen deltog i en konference i Bergen i den omtalte periode.

Afviser påstande om misbrug af 3F-advokat

I et opslag på Facebook skriver Per Christensen, at han "angrer dybt" over for de involverede kvinder og deres familier.

- Jeg er meget ked af og kan se, at jeg har forvoldt meget smerte og vrede hos mennesker, der stod mig allernærmest, skriver Per Christensen i opslaget.

Han tilføjer, at han er igang med "en proces", hvor han får professionel hjælp til at "blive en bedre udgave af sig selv".

Per Christensen afviser, at utroskabet har påvirket hans arbejde som forbundsformand.

- Jeg har i en kortere periode lejet en lille ledig toværelses lejlighed, fordi jeg forsøgte at tage tilløb til skilsmisse. At sammenkæde mit svigt med lejligheden eller mit virke som formand er både direkte tendentiøst og forkert, skriver Per Christensen.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra medlemmer af 3Fs hovedbestyrelse. Fra de medlemmer, der er vendt tilbage til DR inden artiklens udgivelse, er meldingen, at de ikke ønsker at udtale sig, inden mødet tirsdag.