5.000 boliger sat ned i pris

På blot en enkelt måned sænkede landets ejendomsmæglere prisen på næsten 5.000 boliger. Det svarer til hver tiende af de ejendomme, der er til salg.

Mange boliger bliver sat ned i pris for at have en chance for at blive solgt (© DR)

Landets ejendomsmæglere sænker udbudsprisen på boliger i rekordtempo. Det afslører tal fra en hjemmeside, som ejendomsmæglerne forsøger at blokere, skriver Politiken.

På blot en enkelt måned fra 9. januar til 9. februar sænkede landets ejendomsmæglere prisen på næsten 5.000 boliger.

Det svarer til ca. hver tiende af de ejendomme, som er til salg i øjeblikket.

Det opsigtsvækkende tal stammer fra hjemmesiden boliga.dk, som fredag i sidste uge blev blokeret af Dansk Ejendomsmæglerforening. Det skete umiddelbart efter, at den første gang blev omtalt i medierne.

Oplysninger blokeret af ejendomsmæglerne

Hjemmesiden hentede sine data fra ejendomsmæglernes portal boligsiden.dk, men sorterede oplysningerne på en sådan måde, at man dag for dag kunne følge, hvor mange og hvilke ejendomme, der blev sat ned i pris.

- Det kommer sådan set ikke bag på mig. Vi må konstatere, at boligpriserne over de seneste par år er kørt op på et noget urealistisk niveau. Ikke mindst på grund af de afdragsfrie lån, der blev startskuddet til boligprisernes eksplosion i 2004, siger Helge Pedersen, cheføkonom i Nordea, til Politiken.

ExternalContent