5.443 pendlere får 5,2 millioner af DSB

Defekte lokomotiver er årsag til, at mange togpassagerer i flere måneder er blevet forsinket.

I januar tog DSB 33 ME-lokomotiver ud af drift og til eftersyn, da der blev fundet begyndende revner i nogle af akslerne. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2012 © DR ARKIV)

DSB betaler i alt 5,2 millioner kroner tilbage som kompensation til omkring 5.443 togpassagerer på Sjælland, som har været generet af defekte ME-lokomotiver.

De har pendlet på fem strækninger fra 26. januar til 31. maj, hvor de manglende lokomotiver har givet længere rejsetid.

- Vi har besluttet, at de får 20 procent i kompensation, fordi de i perioden har været udsat for en særlig gene, da der har været væsentligt færre tog, færre siddepladser, aflysninger og for mange mennesker i togene, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB.

I januar tog DSB 33 ME-lokomotiver ud af drift og til eftersyn, da der blev fundet begyndende revner i nogle af akslerne.

Efter sommerferien vil de mange lokomotiver være tilbage på sporene, forsikrer Tony Bispeskov.

De pendlere, som er tilmeldt DSB's Pendler Rejsetidsgaranti og har kørt på mindst én af fem særligt berørte strækninger, får kompensation.

Det er togstrækningerne København - Kalundborg, København - Nykøbing F, Roskilde - Køge - Næstved, København - Roskilde, København - Ringsted.

- Vi erkender, at vi ikke har givet kunderne det produkt, de med rette kunne forvente og er vant til at få, siger Tony Bispeskov.

/ritzau/

Facebook
Twitter