6000 boligejere har dobbelt husleje

Stadig flere boligejere køber ny bolig, før den gamle er solgt. Op mod 6000 skal betale dobbelt husleje i en længere periode i et dødt boligmarked.

Stadig flere boligejere køber ny bolig, før den gamle er solgt (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall © DR)

Trods kraftig opbremsning på boligmarkedet og en stigende rente vælger stadig flere boligejere at se stort på rådet om at sælge den gamle bolig, før flyttekasserne bliver pakket ud i en ny.

En opgørelse lavet af EDC-kæden viser, at op mod 6000 boligejere sidder med to huslejer, fordi de har købt en ny bolig uden at få den gamle solgt.

En tilsvarende undersøgelse for knap to år siden viste, at 4000 boligejere sad med dobbelt husleje.

Dengang blev mange overrumplet af, at boligmarkedet vendte, og at det pludseligt blev svært at få boligen solgt. Siden er danskerne direkte blevet advaret mod at købe, før de har solgt.

Dyrere at have to boliger

Cheføkonom i BRF Kredit Ulrikke Ekelund kalder det overraskende, at der er stadig flere, som trodser advarslerne og dermed kommer til at sidde med to huslejer.

- Det er interessant, fordi der er en udpræget pessimisme på markedet. Og køber folk deres anden bolig, gør de det forhåbentligt, fordi de har en økonomi, som kan holde til det, siger Ulrikke Ekelund, der understreger, at BRF Kredit ikke selv har tal på omfanget.

Hun forklarer, at den stigende rente i mange tilfælde betyder, at såvel den gamle som den nye bolig bliver dyrere at finansiere.

Facebook
Twitter