60.000 kunder skal betale mere til Nykredit

Afgørelse fra Konkurrencerådet får ny betydning for flere tusinde gamle lån i Nykredit Realkredit.

Bidragssatsen på variabelt forrentede lån med en løbetid på mellem et og fire år stiger med 0,15 procentpoint. For øvrige lån er stigningen 0,1 procent. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

60.000 kunder i Nykredit Realkredit vil i nærmeste fremtid få brev fra deres realkreditselskab med besked om, at bidraget på deres lån stiger.

Det meddeler Nykredit, efter at selskabet i sidste uge fik Konkurrencerådets godkendelse til at hæve priserne på disse lån.

Bidragssatsen på variabelt forrentede lån med en løbetid på mellem et og fire år stiger med 0,15 procentpoint. For øvrige lån er stigningen 0,1 procent.

Bidragssatser

Sidste år betalte de danske boligejere knap 15 milliarder kroner i gebyr på deres boliglån. Realkreditinstitutterne har nemlig de senere år skruet op for den såkaldte bidragssats, altså det gebyr en kunde løbende betaler til sit realkreditinstitut for at have et realkreditlån. Følg vores dækning her.

Se Tema

- Der skal være den rette balance mellem indtægter og omkostninger i alle grene af vores forretning.

- Med tilladelsen fra Konkurrencerådet kan vi tage et skridt i retning af at skabe bedre balance for denne gruppe af lån i Nykredit Realkredit. Derfor gennemfører vi denne bidragsforhøjelse, siger Anders Jensen, der er koncerndirektør i Nykredit.

De 60.000 kunder har hidtil været begunstiget af den betingelse, som konkurrencemyndighederne stillede, da Nykredit i 2003 købte Totalkredit.

Den betød, at bidragssatsen for de eksisterende Nykredit-lån ikke kunne hæves - men er altså nu ændret på en række punkter.

Begrænsningen gælder ikke lån, der er optaget i Totalkredit efter fusionen. Disse 700.000 lån udgør langt hovedparten af udlånene i Nykredit koncernen.

/ritzau/