65 lånesager fældede Capinordic Bank

65 udlån var alt, hvad der skulle til, for at fælde Capinordic Bank, også kendt som rigmandsbanken. Banken havde 500 danske og knap 6.000 svenske kunder.

Det var 65 lånesager, der fældede Capinordic Bank.

- Omkring 20 af de 65 udlånssager er udlån til mellem 50 og 100 millioner kroner, hvor sikkerheden for lånene består af delvise sikkerheder i tyske ejendomme, der er blevet handlet flere gange og efterhånden udgør et edderkoppespind, oplyser Henrik Vad, direktør i Capinordic.

Henrik Vad kom til finanskoncernen Capinordic den 19. januar i år, men allerede nu knap tre uger senere må han opgive at redde datterselskabet Capinordic Bank.

Banken gik onsdag i betalingsstandsning og torsdag begærede Finanstilsynet banken konkurs. Banken har 500 danske kunder og knap 6.000 svenske kunder. Deres indskud i banken er sikret.

De riges bank

Capinordic Bank blev kaldt rigmandsbanken fordi mange af kunderne var de samme personer, som var med til at banke Capinordic op; en flok personer der enten var eller gerne ville være milliardærer.

I spidsen havde de Erik Damgaard, manden der blev milliardær på at sælge Navision til Microsoft, men siden ellers mest er kendt for sit stormfulde forhold til Anni Fønsby.

I Bogen Milliardærklubben beskriver journalist og forfatter Birgitte Erhardtsen, hvordan denne grupper af personer for fire år siden gjorde Capinordic til en succes på børsen, som alle gerne ville være en del af.

Mange tvivlsomme lånesager

Derfor blev der trykt og solgt nye aktier i flere omgange, aktier der kunne finansiere fortsat vækst og udlån, som dog viste sig især af gå til personkredsen bag netop banken.

- I Bankens udlånsportefølje er der en del navne, der går igen, nemlig på finanskoncernens tidligere aktionærer, siger direktør Henrik Vad uden dog at ville sætte mere præcise navne på.

Til gengæld tøver han ikke med at give udlånspolitikken denne karakteristik.

- Der har været en del kasketforvirring. Det er ikke helt til at blive klog på, om de store udlån har været til fordel for banken, eller for kunderne selv eller deres venner, siger direktør Henrik Vad

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter