693 vil være pedel

Handelsskolen i Næstved har modtaget 693 ansøgere til et job som pedel, og det er helt vildt, siger arbejdsmarkedsforsker.

Det store nøglebundt lokker. 693 har søgt stillingen som pedel på handelsskolen i Næstved. (© DR)

Jobbet som pedel er tilsyneladende populært. Det tyder antallet af ansøgere i hvert fald på. På handelsskolen i Næstved modtog man ikke mindre end 693 ansøgninger til en enkelt stilling som pedel. Det på trods af, at opslaget kun havde været annonceret på to hjemmesider foruden skolens egen, skriver Sjællandske.

- Det er overvældende. Det ville jeg aldrig have gættet på.

Sådan siger professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen.

Søger hvad som helst

Personligt ville han have gættet på, at der under normale omstændigheder ville have været mellem 50 og 100 ansøgere. Men 693 er ifølge Ibsen helt vildt.

- Det handler om, at der stadig er mange ledige. Og det er helt sikkert ikke kun ufaglærte, som har søgt stillingen. Mange både med korte og også længere uddannelsesforløb bag sig har søgt stillingen, fordi de måske har gået arbejdsløse i længere tid. De føler sig pressede økonomisk og skyder efterhånden på alt, hvad der rører sig, siger Flemming Ibsen til Sjællandske.

HR og kvalitetskoordinator Charlotte Fløistrup fra handelsskolen i Næstved siger til avisen, at det har været svært at udvælge de folk, der skulle til samtale i og med, at ansøgertallet var så højt. De har dog valgt at lægge vægt på folk med en håndværksmæssig baggrund, som det også fremgik af opslaget.

Facebook
Twitter