7.973 artikler, tre nætter i sovepose og en stor mængde hestemøg: OK18 gjort op i tal

Overenskomstforhandlingerne befinder sig i anden og afgørende forhandlingsrunde i Forligsinstitutionen.

Tre knaster har udgjort den overordnede ramme for årets overenskomstforhandlinger. Det gælder en lønramme for de offentlige ansatte. En indskrivning af betalt spisepause. Og nye opgørelser for lærernes arbejdstid.

8,1 procent stigning i den nuværende lønramme er, hvad en række LO-forbund har indgået med regionerne, og hvad der bliver en realitet for de statsligt ansatte over de næste tre år. Det slår innovationsminister og forhandler på statens vegne, Sophine Løhde (V), fast.

120.000 regionalt ansatte er direkte berørt af forhandlingerne. Det er deres fremtidige overenskomst, løn og arbejdstid, der forhandles om.

Sophie Løhde ankommer til Forligsinstitutionen endnu engang onsdag den 25. april. Hun siger, at lønrammen nu ligger fast. (Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix) (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

46.000 regionalt ansatte har allerede fået en ny aftale for deres overenskomster. Det gælder medlemmer under LO- forbundene FOA, 3F, HK Kommunal, Socialpædagogerne og Dansk Socialrådgiverforening.

500.000 kommunalt ansatte er direkte berørt af forhandlingerne. Det er deres fremtidige overenskomst, løn og arbejdstid, der forhandles om.

180.000 statsligt ansatte er direkte berørt af forhandlingerne. Det er deres fremtidige overenskomst, løn og arbejdstid, der forhandles om.

0 kommunalt og statsligt ansatte har indtil nu fået en aftale på plads.

Dag efter dag er mediernes opmærksomhed rettet mod Forligsinstitutionen i København. Det er her, det afgøres om overenskomstforhandlingerne ender i forlig eller forlis. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

241 timer har forhandlerne, ifølge en optælling baseret på DR Nyheders dækning af emnet, brugt sammen i Forligsinstitutionen, siden første forhandlingsrunde startede den 31. marts.

Tre nætter med sovepose har allerede fundet sted i Forligsinstitutionen, da forhandlingerne den 20., 21., og 24. april fortsatte til langt efter midnat.

Lørdag den 21. april blev der slæbt foldud-madrasser ind i Forligsinstitutionen. Forhandlingerne fortsatte til kl. 05 søndag morgen. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

19 timer i stræk er den længste forhandling indtil videre. Den fandt sted fra lørdag den 21. april til søndag den 22. april, hvor forhandlerne på både det kommunale, regionale og statslige område var samlet. De mødtes igen søndag efter bare fem timers pause.

10 timers koncentreret hjerneaktivitet er maksimum for, hvad hjernen kan præstere i træk, siger søvnforsker Mikael Rasmussen. Derefter hæmmes de kognitive funktioner, og koncentrationsevnen sænkes.

38 topforhandlere er udpeget til at styre slagets gang i Forligsinstitutionen. I alt har omkring 100 forhandlere adgang til at deltage i forhandlingerne.

12 personer ad gangen kan forhandle i Forligsmandens lokale på 1. sal i Forligsinstitutionen.

4.989 følgere har FOA-formand Dennis Kristensen på sin profil på Facebook, hvorfra han flere gange har lækket informationer fra Forligsinstitutionen.

En stor mængde hestemøg blev smidt foran Moderniseringsstyrelsen mandag den 24. april. Det var Socialistisk Ungdomsfront (SUF) Nørrebro, der stod bag.

Natten til mandag den 23. april læssede SUF en stor mængde af foran Moderniseringsstyrelsen. (Foto: Moderniseringsstyrelsen/handout/Ritzau Scanpix) (Foto: Moderniseringsstyrelsen/handout © Scanpix)

Cirka 20 trofaste medlemmer af fagbevægelsen har trofast mødt op med faner foran Forligsinstitutionen alle de dage, der er blevet forhandlet. I weekenden fik de selskab af op mod 100 demonstranter. På regnfulde dage er de lidt færre.

1.500 kroner i timen koster den kaffevogn, der over flere dage har serveret gratis kaffe til de fremmødte demonstranter. Det oplyser Magisterforeningen, der står bag kaffevognen.

Onsdag den 25. april blev der opført et pakasseshow foran Forligsinstitutionen. (Foto: Jens Astrup/Ritzau Scanpix) (Foto: JENS ASTRUP © Scanpix)

To udskydelser er det maksimale antal gange en storkonflikt kan blive udskudt. Det er allerede sket, og det er dermed ikke muligt at forlænge forhandlingerne igen, hvis ikke parterne finder en løsning i denne forhandingsrunde.

Cirka 50 procent af alle offentligt ansatte vil blive sendt hjem fra arbejde, hvis Forligsinstitutionen ikke lykkedes med at lande nye overenskomstaftaler. Forhandlingsperioden slutter den 1. maj. Hvis ikke der er kommet forlig eller forlis inden, vil strejken træde i kraft den 6. maj og lockout den 12. maj.

7.973 artikler er der ifølge en søgning på ordet ”overenskomstforhandling” blevet skrevet om emnet i den danske presse de seneste tre måneder.

Én forligsmand har sidste ord i forhandlingerne. Forligsmanden er 72-årige Mette Christensen, og det er hende, der kommer til at meddele, om der er fundet en løsning, eller om landet ender i storkonflikt.

Det er forligsmand Mette Christensen, der indkalder de forskellige parter i forhandlingerne. Og det er hende, der bestemmer, hvornår de kan forlade Forligsinstitutionen. (foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
Facebook
Twitter