Åbningen af uheldsramt københavner-bro udskydes igen

Åbningen af Inderhavnsbroen i Københavns Havn må udskydes endnu engang. Broen skulle have stået klar i 2013.

Inderhavnsbroen mellem Nyhavn og Christianshavn bliver endnu engang forsinket.

Endnu en gang er der problemer med byggeriet af en bro i det indre København, der skal forbinde Nyhavn med Christianshavn for fodgængere og cyklister. Åbningen af broen må derfor udskydes, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Denne gang er det problemer med wiresystemet på broen, som har været forfulgt af uheld i de senere år.

- Inderhavnsbroen er et meget komplekst byggeprojekt på grund af broens særlige udformning og funktionalitet, siger serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København i en pressemeddelelse.

- Det har som bekendt skabt udfordringer flere gange tidligere i forløbet, og det er også det, der sker her i den allersidste fase, tilføjer han.

Forsinket mere end to år

Inderhavnsbroen skulle oprindeligt have stået klar i februar 2013, men er blevet forsinket gentagne gange.

Seneste melding var ellers ifølge kommunen, at broen skulle være åbnet i løbet af sommeren. Men nu må åbningen sandsynligvis udskydes til midten af oktober 2015, uden at Teknik- og Miljøforvaltningen vil sætte en fast dato.

Inderhavnsbroen er en del af en række nye broer, der skal forbinde København henover havneforløbet. Se hvor broerne bliver bygget her. (Foto: Dr © (c) DR)

For tre uger siden blev to 250 tons tunge stålbrofag monteret på Inderhavnsbroen, og det er i forbindelse med test af disse, at fejlen med wiresystemet er opdaget.

Alt skal fungere optimalt

Rådgiveren på broprojektet, Flint & Neill/Cowi, arbejder på højtryk for at løse problemerne, oplyser kommunen.

- Det vigtigste er, at Inderhavnsbroen bliver leveret, uden at man går på kompromis med kvaliteten. Vi er tæt på at være 100 procent i mål og mangler kun de sidste par procenter, før broen står færdig.

- Men de sidste procenter skal også fungere helt optimalt, før vi klipper silkesnoren over, siger Anders Møller.

Entreprenør gik konkurs

De første problemer med byggeriet opstod i maj 2012, da den daværende entreprenørkoncern på projektet, Pihl, støbte broens søjler for høje, og siden var der også problemer med blandt andet revnet beton.

Senere gik Pihl konkurs, hvilket både fordyrede og forsinkede projektet yderligere, og også de nye entreprenører har haft problemer, der er ført til forsinkelser.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk