Ægpakkerier slår sig sammen

Hedegaard Foods, der er en del af det børsnoterede aktieselskab Hedegaard A/S med hovedsæde i Aalborg, har købt aktierne i Brdr. Honum A/S i Horsens, der driver landets tredje største ægproduktfabrik og ægpakkeri.

Hedegaard Foods, der er en del af det børsnoterede aktieselskabHedegaard A/S med hovedsæde i Aalborg, har købt aktierne i Brdr.Honum A/S i Horsens, der driver landets tredje størsteægproduktfabrik og ægpakkeri.

Hedegaard Foods er i forvejen det næststørste ægpakkeri iDanmark efter Danæg. Tilsammen får Hedegaard nu en markedsandel på40-45 pct. på "almindelige" skalæg og 25-30 pct. påægprodukter.

Sammenlægningen med Brdr. Honum A/S vil næste år bringeomsætningen i Hedegaard Foods op på ca. 350 mio. kr. Ud over enbetydelig markedstilpasning får Hedegaard Foods med købet adgangtil eget produktionsanlæg til fremstilling af pasteuriseredeægprodukter dels til videresalg til cateringbranchen og dels tilegenproduktion af frisk pasta.

For Brdr. Honum A/S sker salget til Hedegaard Foods som led i etplanlagt generationsskifte.

Aktiviteterne i Brdr. Honum A/S vil fortsætte som hidtil, mender regnes med, at der på lidt længere sigt kan skabes væsentligesynergier mellem de to selskaber, bl.a. ved at flytte HedegaardFoodsÆ nuværende produktion af pasteuriserede ægprodukter fraOdense til Horsens.

Brdr. Honum A/S omsatte i sidste regnskabsår for 75 mio. kr. medet forbrug af 128 mio. skalæg. Virksomheden er førende inden forproduktion af flydende ægprodukter uden anvendelse afkonserveringsmidler. Denne vare efterspørges i højere grad af denprofessionelle bruger, da konserveringsmidler hæmmer æggetsnaturlige egenskaber.

Facebook
Twitter