Afrika skal forgylde danske pensionister

PensionDanmark har investeret over en halv milliard i afrikansk landsbrugsjord. Pensionsselskabet forudser, at Afrika bliver næste store vækstregion.

PensionDanmark har investeret over en halv milliard i afrikansk landsbrugsjord. Pensionsselsskabet forudser, at Afrika bliver den næste store vækstregion. (Foto: Stefan Smedegaard Hansen © DR Bornholm)

Afrikansk landsbrug kan blive den nye guldkalv for den danske pensionsopsparer.

Pensionsselskabet PensionDanmark ser i hvert fald så store muligheder i Afrika, at man nu investerer yderligere 320 millioner kroner i landbrugsjord i Tanzania, Zambia og Uganda.

Næste vækstregion

PensionDanmark administrerer arbejdsmarkedspensioner for lidt over 600.000 lønmodtagere og har i forvejen investeret en kvart milliard kroner i det afrikanske kontinentet.

- Vi har et stigende fokus på investeringer i Mellemafrika, som er på vej til at blive en af de næste store vækstregioner i verden, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

God landbrugsjord

Afrika er ikke normalt det største investeringsobjekt for hverken private eller professionelle investorer.

Men Torben Möger Pedersen mener, der er gode muligheder inden for vedvarende energi, børsnoterede selskaber og landbrugsjord, der alle har potentiale for gode afkast.

PensionDanmark går ind i Afrika via fonden Silverland, som investerer i afrikansk landsbrugsjord.

To høstsæsoner

Det er kombinationen af et højt udbytte per hektar landbrugsjord, to høstsæsoner per år og jordpriser, der er væsentligt lavere end i USA og Europa, der giver udsigt til et attraktivt investeringsafkast.

- Vi lægger vægt på, at investeringerne i Afrika er socialt ansvarlige og understøtter en bæredygtig lokal udvikling.

- Derfor vil fonden arbejde tæt sammen med de lokale bønder om blandt andet uddannelse, så de også kan vinde ved investeringen, siger direktøren.

Milliardinvestering

Silverland vil have fokus på landbrugsproduktion i Tanzania, Zambia, Malawi, Uganda og Mozambique.

Det samlede investeringstilsagn til fonden forventes at blive på 1,6 milliarder kroner.

Facebook
Twitter