Agurk fra Løvens Hule: I starten var vi starstruck

De unge designere fra Agurk har fået et ordentligt boost med hjælp af investor Ilse Jacobsen.

Ilse Jacobsen var ikke i tvivl om, at hun skulle satse på tøjdesignerne fra Agurk i Løvens Hule.

- Jeg ser meget positivt på fremtiden - de har et kæmpe potentiale.

Sådan lyder det fra en af løverne fra DR-programserien "Løvens Hule" modedesigner, Ilse Jacobsen, om 25-årige Vibbe Nygaard og 27-årige Camilla Kuus, der står bag tøjfirmaet Agurk.

Ilse Jacobsen valgte at satse på de to unge kvinder fra Agurk i sæsonens andet program med 300.000 kroner og en andel på 25 procent.

- For det første køber jeg mig ikke ind i deres brand, men i personerne. De er nogle fantastisk søde piger, jeg synes, de virkede så selvsikre og var godt skåret for tungebåndet.

- Deres tøj så hipt ud og er i en anden boldgade end den, jeg bevæger mig i og har et andet publikum, så det går ikke ud over mine egne ting, fortæller Ilse Jacobsen.

Med Ilses stab i ryggen

Det er nu godt et halvt år siden, optagelserne til programmet fandt sted, og Ilse Jacobsen er godt igang med at sende Vibbe Nygaard og Camilla Kuus og deres firma på rette kurs.

Med Ilse Jacobsens store og erfarne stab i ryggen fortæller Vibbe Nygaard, hvordan tingene har taget fart.

- Det er en ordentlig koncern, vi pludselig har fået bag os. Hendes konstruktører, marketingsfolk og leverandørkontakter, så vi ikke skal starte fra scratch. Salg er meget vigtigt, og det er lidt svært, når man selv er designerne bag, og der har Ilse været totalt hjælpsom og ansat en sælger, der skal varetage vores mærke, så det er jo en stor ting, fortæller Vibbe Nygaard.

Ilse Jacobsen lægger ikke skjul på, at hun har måttet starte helt fra bunden af for at få Agurk på rette spor.

- Man starter ikke fra den ene dag til den anden. Der er rigtig mange ting. Så jeg har haft dem oppe i firmaet, hvor de er blevet trænet i f.eks., hvordan man afleverer ting til en fabrik. Hvordan kommunikerer man, så de kan forstå det på den anden side af jorden. Det har jeg brugt meget tid på, fortæller Ilse Jacobsen.

Var lidt starstruck

På det mere personlige plan har Ilse Jacobsen også kunnet imponere pigerne fra Agurk.

- I starten var jeg lidt starstruck, og det var lidt svært at sige noget. Men når man lærer hende at kende, så er hun sød og meget positiv. Hun er åben for gode ideer og er rigtig god at arbejde sammen med. Hvis vi spørger, så lytter hun og har altid et svar. Hun er meget spontan og gider ikke vente på, at det sker, fortæller Vibbe Nygaard.

Udover det store administrative apparat, så har Ilse Jacobsen også givet gode råd rent designmæssigt.

- Hun er en klog dame og ved, hvad der sælger. Det er stadig Agurk, men måske der er kommet nogle flere basic ting. Det er stadigvæk os, der tegner ting, men vi har f.eks tilføjet en oversize kjole. Vi ville måske lave den lang, men så siger hun, at den skal være mere basic. Det er de små ting, siger Vibbe Nygaard.

Ilse Jacobsen har føjet både tasker og sko til kollektionen. Og via sit distributionsnet har Ilse Jacobsen hyret en sælger til Danmark, Sverige og Norge, mens distributører i både Holland, Belgien og Storbritannien også har taget det til sig.

En lovende fremtid venter

Den 16. november er bloggere og presse inviteret til en event, hvor kollektionen bliver præsenteret.

Med Ilse Jacobsens hjælp og rådgivning har Agurk taget et stort skridt videre, og Vibbe Nygaard og Camilla Kuus kan begynde at drømme stort.

- Jeg er totalt positiv. Hun har nogle forbindelser, der bare har gjort alting hurtigere og gjort det meget mere overskueligt i forhold til, at det kan blive en lønsom virksomhed. Hvis det kun var os, er der mange ting, vi kunne have brugt år på, siger Vibbe Nygaard.

Ilse Jacobsen ser bestemt også potentiale i virksomheden, hun har satset på.

- Jeg håber, det bliver godt modtaget ved event'en den 16., og den 1. januar vil vi have en god pejling på, hvor vi er. Men jeg tror, jeg kan vokse rimeligt stort med dem de næste tre år, siger Ilse Jacobsen.