Airbnb retter ind efter EU-krav: Skal vise den fulde pris for overnatninger

Fremover skal boligudlejnings-tjenesten Airbnb vise den fulde pris inklusive skatter og gebyrer. 

Turister, der benytter sig af Airbnb's udlejningstjeneste, vil fremover få den fulde pris oplyst.

Rejsende, der har benyttet sig af boligudlejnings-tjenesten Airbnb, har indtil nu ikke kunnet regne med, at den pris, der blev angivet, også var den reelle.

For i mange tilfælde er der kommet ekstra gebyrer, såsom lokale skatter, service- og rengøringsgebyrer oven i prisen, som man først opdager, når man er kommet længere i bestillingsprocessen.

Men nu skal det være slut med de skjulte ekstra-regninger.

Efter forhandlinger med EU er Airbnb gået med til at forbedre sin platform, så den fulde pris fremover bliver oplyst for forbrugerne.

Det skriver Europa-Kommissionen i en pressemeddelelse.

EU har tidligere givet udlejnings-tjenesten advarsler om netop dette problem.

- Her i denne sommerferie får europæerne ganske enkelt det, de har set, da de bookede. Onlinesammenligning af priser og onlinebooking af hoteller eller anden overnatning har gjort det nemt og hurtigt for forbrugerne. Nu kan de også stole på, at den pris, de ser på første side, er den pris, de kommer til at betale i sidste ende, siger Vera Jourová, der er EU-kommissær med ansvar for retlige anliggender, forbrugere og ligestilling mellem mænd og kvinder.

Mange danskere benytter også Airbnb til at udleje deres egen bolig. Tal fra VisitDenmark viser, at over en million gæster sidste år brugte udlejningstjenesten Airbnb under deres ophold i Danmark. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

Forventer at andre vil følge trop

Hun forventer, at andre platforme, der tilbyder udlejning, vil følge trop.

- Jeg er meget glad for, at Airbnb har været parat til at samarbejde med Europa-Kommissionen og de nationale forbrugerbeskyttelsesorganisationer om at forbedre måden, hvorpå platformen fungerer, tilføjer Vera Jourová.

En dansk PR-rådgiver for Airbnb skriver i en udtalelse til Politiken, at virksomheden forstår, "hvor vigtig gennemsigtighed er".

- Vi anerkender, at regioner rundt omkring i verden har deres egen måde at gennemføre gennemsigtighed på. For at bringe vores platform på linje med den lokale lovgivning for forbrugerbeskyttelse og efter konsultationer med forbrugereksperter har vi foretaget ændringer i betingelserne, skriver Airbnb til Politiken.

De vigtigste forbedringer og ændringer er som følger:

  • Når forbrugerne leder efter overnatning på udvalgte datoer, ser de den samlede pris på resultatsiden, herunder alle gældende obligatoriske gebyrer og afgifter (såsom service- og rengøringsgebyrer og lokale skatter). Nu er der ingen overraskende obligatoriske gebyrer, der dukker op senere.

  • Airbnb skelner skarpt mellem tilfælde, hvor et overnatningstilbud markedsføres af en privat udlejer eller en professionel.

  • Airbnb har på sit websted ligeledes et lettilgængeligt link til en platform, hvor forbrugere kan søge konfliktløsning.

  • Det præciseres, at brugerne kan anlægge sag mod Airbnb ved en domstol i deres hjemland.

  • Brugernes grundlæggende juridiske ret til at sagsøge en vært i tilfælde af personskade eller andre skader respekteres.

  • Platformen forpligter sig til ikke ensidigt at ændre sine vilkår og betingelser uden på forhånd at give brugernes klar besked herom og uden at give dem mulighed for at opsige aftalen.

  • Kilde: EU-Kommissionen

Facebook
Twitter