Airbnb vokser eksplosivt i Danmark: 1,7 millioner overnatninger på ét år

Firmaet, der formidler overnatninger mellem private, har oplevet en markant vækst i Danmark.

Airbnb – firmaet der har gjort det til en forretning at formidle feriebolig-udlejning mellem private – oplever lige nu en markant vækst i antallet af udlejninger i København.

Mens 711.000 gæster har brugt tjenesten til at finde en feriebolig i Danmark siden 2009, så har langt de fleste gæster overnattet med hjælp fra tjeneste det seneste år. 405.000 gæster har overnattet 1,7 millioner gange med hjælp fra tjenesten i den periode.

Altså har Airbnb mere end fordoblet antallet af gæster på bare ét år.

Det glæder naturligt nok firmaet, der er vurderet til mere end 170 milliarder kroner på verdensplan.

- 2015 har virkelig været året, hvor danskerne har omfavnet tanken om deleøkonomi – både til at rejse og til at være værter, siger Aja Guldhammer Henderson, der er landechef for Airbnb i Skandinavien og Holland.

Hotelbranchen taber markedsandele

En af dem, der udlejer sin bolig, er Betraind Dubois. Han udlejer et værelse for 550 kroner per nat, og forsøger at gøre opholdet så hyggeligt og personligt som muligt. På en tavle skriver han velkommen til gæsterne, for som han siger:

- Det skal være rart at være her. Det er det, jeg prøver på.

Til sammenligning har hotelbranchen registreret 19,5 millioner overnatninger det seneste år. Her er man kritisk over for de private udlejningstjenester, som man ikke mener er deleøkonomi, men en ren og skær forretning.

Men ifølge Claus Skytte, der har skrevet flere bøger om deleøkonomi, så mangler hotelbranchen fornyelse.

- Hotelbranchen har ikke udviklet sig, siden at Josef og Maria ledte efter et sted at føde deres søn. Måske skulle hotelbranchen lære den nye teknologi og blive en del af den, siger han.

Facebook
Twitter