Aktionærer: Stop salg af farlige gifte

Cheminova skal øjeblikkeligt stoppe med at sælge farlige sprøjetegifte til 3. verdenlande, fordi giftene slår folk ihjel. Det mener Kritiske Aktionærer.

Indbyggere i 3. verdenslande bruger stadig Cheminovas farlige sprøjtegifte. Men det skal der øjeblikkeligt sættes en stopper for, mener Kritiske Aktionærer. (Foto: © Lotte la Cour)

Der er lagt op til ballade, når skal være generalforsamling i Auriga A/S som ejer kemivirksomheden Cheminova, fordi en række aktionærer kræver at Cheminova med det samme stopper med at sælge farlige sprøjtegifte til 3. verdenslande.

Her dør ifølge verdenssundheds-organisationen WHO hvert år 300.000 mennesker, fordi de bruger giftene forkert.

Cheminova vil holde op om tre år

Cheminova siger, at man vil standse produktionen af sprøjtegiftene om tre år - men det er ikke godt nok, mener Frank Aaen fra Kritiske Aktionærer:

- De bliver ved med at udskyde datoen for, hvornår de vil holde op med det svineri, der foregår. Men Cheminova mener åbenbart, at de tjener flest penge på de farlige gifte, siger han.

Cheminova: Vi gør hvad vi kan

Cheminova afviser, at det går for langsomt med at fjerne de farlige sprøjtemidler fra markedet:

- Vi gør alt, hvad vi kan for at udfase de farligste stoffer så hurtigt som muligt, siger administrerende direktør Bjørn Albinus. Ifølge ham udgør de farlige stoffer i dag fem procent af virksomhedens omsætning, hvor de for ti år siden udgjorde 30 procent af omsætningen.