Alibaba starter på børsen i New York med største kursstigning nogensinde

Aktien steg med 36,3 procent til kurs 92,70 ved åbningen på børsen i New York.

Alibaba kontrollerer i dag omkring 80 procent af Kinas e-handel og har en omsætning, der er større end Amazon og eBay tilsammen. (Foto: LUCAS JACKSON © Scanpix)

Kinas internetgigant Alibaba, der er større end Amazon og eBay tilsammen, sætter rekord for den største børsnotering nogensinde på Wall Street, skriver Reuters.

Aktien åbnede i kurs 92,70 dollar på Wall Street i New York, og det er en stigning på 36,3 procent. Aktierne var på forhånd sat til salg til en pris på 68 dollar stykket, men efter kort tids handel er værdien af aktierne eksploderet.

Handlen med Alibaba-aktier blev dog udsat i mere end end to timer, fordi bankerne var i gang med at behandle forudkøbte aktier.

Alibaba-stifter Jack Ma kan forvente en dagsløn på fem milliarder kroner efter børsnoteringen. (Foto: EDGAR SU © Scanpix)

Er tidligere engelsklærer

Alibaba blev grundlagt i 1999 af en tidligere engelsklærer Jack Ma, der i begyndelsen drev virksomheden fra en lejlighed i Kina. Siden har virksomheden udviklet sig til et stort milliardforetagende.

Størstedelen af omsætningen kommer fra de tre handelsplatforme Tmall, Taoboa og Juhuasuan. Den største af de tre er Taobao, hvor private kan sælge og købe varer med hinanden.

Den amerikanske internetgigant Yahoo kan også glæde sig over børsnoteringen. Yahoo ejer nemlig 22 procent af aktierne i det kinesiske selskab.

/ritzau/