Alka udfordrer pensions-garanti

Som det første forsikringsselskab udfordrer Alka Forsikring nu rentegarantien til pensionskunder. I stedet for den rente på 4,5 procent, som kunderne var stillet i udsigt, får de nu kun 3,2 procent.

Alka-kunder med en pensionsopsparing får i år ikke de garanterede 4,5 procent i rente, men kun 3,2 procent. (© Stock Exchange)

Alka Forsikring udfordrer nu som det første forsikringsselskab rentegarantien til pensionskunder.

Alka har nemlig valgt i år at give sine pensionskunder en lavere forrentning end den garanti på 4,5 procent, som mange af kunderne har fået stillet i udsigt. I stedet får de 3,2 procent i rente af deres opsparing, skriver Berlingske Tidende.

- Vi forventer ikke at kunne opnå de 4,5 procent på længere sigt, så det er et spørgsmål om at kunne drive en sikker forretning, så vi kan give kunderne den pensionsudbetaling, vi har lovet, siger direktør Søren Schock Petersen.

Stor diskussion om kundernes ret

Der har hidtil i en række af landets pensionsselskaber været en diskussion om, hvorvidt selskabernes kunder har ret til en såkaldt ydelsesgaranti eller en rentegaranti.

Rentegarantien garanterer kunden, at depotet hvert år bliver forrentet med en rente, der ikke er lavere end garantirenten. Ydelsesgarantien garanterer derimod kun pensionskunden en gennemsnitlig forrentning over hele forsikringens løbetid, som ikke er lavere end garantirenten.

Alka er stoppet med at sælge pensioner.

FacebookTwitter