Alm. Brand vil vokse med køb af Saxo Privatbank

Alm. Brand, der længe har arbejdet på at få en større bankforretning, køber hovedparten af Saxo Privatbank.

Alm. Brand køber hovedparten af aktiviteterne i Saxo Privatbank. Det skriver Alm. Brand i en fondsbørsmeddelelse. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Torben Christensen)

Finanskoncernen Alm. Brand har ca. 50.000 kunder, mens Saxo Privatbank, som koncernen har købt for 360 millioner kroner, har 17.500 kunder.

- Købet passer perfekt ind i Alm. Brand-koncernens strategi om vækst og ønsket om at hjælpe flest mulige kunder på tværs af deres finansielle behov, lyder det fra Søren Boe Mortensen, adm. direktør i Alm. Brand-koncernen Søren Boe Mortensen.

De tilkøbte kunder har samlet lån for 1,8 milliarder kroner, realkreditlån for 5,2 milliarder kroner og penge i banken for 3,2 milliarder kroner.

De eksisterende kunder vil nu få adgang til Saxo Banks aktiehandelsplatform, men de tilkommende kunder bliver del af en større forretning.

Alm. Brand iværksatte op til finanskrisen et stort sats på forsikringskoncernens bankforretning. Det kostede dyrt, da krisen ramte og trak tæppet væk under den store satsning.

Samlet tabte Alm. Brand over fire milliarder kroner i bankforretningen i årene efter krisen. I 2011 alene gav banken et tab på over en milliard kroner.

I de seneste år er det dog gået bedre, og i 2015 begyndte Alm. Brand at tale om at fokusere på vækst i banken igen.

Ifølge Alm. Brand viser de foreløbige tal et overskud for hele koncernen på en milliard kroner i 2017.

/ritzau/