Almenfond får fuld kontrol med A.P. Møller koncernen

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene Formål får nu aktiemajorieteten i A.P. Møller-Mærsk. Det sker for at sikre at Hr. A.P. Møllers ånd lever videre i koncernen.

Mærsk ånden skal fortsat præge A.P. Møller-Mærsk, når Mærsk McKinney Møller er væk. Derfor har Almen-fonden nu overtaget aktiemajoriteten. (Foto: Jørgen Jessen © Scanpix)

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene Formål - i daglig tale bedre kendt som Almenfonden - har i dag fået aktiemajorieteten i A.P. Møller-Mærsk.

Det skete, da A.P. Møllers Familiefond gav Almenfonden en gave på 5000 A-aktier i A.P. Møller - Mærsk. Det betyder, at almenfonden nu ejer over 50 procent af den stemmeberettigede aktiekapital.

Gaven er givet fordi Familiefonden ønsker at "sikre, at ledelsen af A.P. Møller Gruppen sker i Hr. A.P. Møllers ånd og efter de principper efter hvilke Hr. A. P. Møller har administreret virksomheden."

Lille del af Familiefondens formue

Baggrunden er, at Almenfonden i princippet lever evigt, mens Familiefonden ifølge loven afvikles efterhånden som formuen går i arv til A.P. Møllers efterkommere.

Direktør i A.P. Møller-Mærsk, Lars-Erik Brenøe siger, at selv om det er et stort gavebeløb, er der kun tale om en meget lille del af familiefondens formue, der gives bort.

- Det har været fondsbestyrelsen magtpåliggende at sikre, at den fremtidige ledelse af gruppen sker i A.P. Møllers ånd, siger Lars Erik Brenøe til finanstjenesten RB-Børsen.

Skibsredders helbred spiller ingen rolle

Direktøren afviser, at tidspunktet for transaktionen har noget at gøre med den 93-årige skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers helbred.

Lars-Erik Brenøe er personlig assistent for Mærsk Mc-Kinney Møller. Han er desuden medlem af bestyrelsen i Almenfonden.

Mærsk Mc-Kinney Møller er formand for Almenfonden, mens datteren Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla er næstformand. Med i bestyrelsen er også skibsrederens anden datter Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, skibsreder og topchef i APM-koncernen Jess Søderberg, advokat Henrik Christrup, direktør Tom Kähler og direktør Knud Sørensen.

I Familiefondens bestyrelse er der gengangere fra Almenfonden: Mærsk Mc-Kinney Møller er formand, derudover består bestyrelsen af Lars-Erik Brenøe, Leise Mærsk Mc-Kinney Møller og Jess Søderberg.

FacebookTwitter