Amerikansk domstol siger ja til megafusion i telebranchen

Teleselskabet AT&T har fået en dommers ord for at måtte købe underholdningsgiganten Time Warner i USA.

AT&T har fået lov til at købe Time Warner, der ejer blandt andet HBO og "Game of Thrones" med flere danskere på rollelisten. (Foto: FRED PROUSER © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Det amerikanske teleselskab AT&T har fået godkendelse til at købte Time Warner for 85 milliarder dollar - 537 milliarder kroner. Det skriver Reuters.

Frygter de sætter sig på markedet

Der har været protester mod handlen, som frygtes at ville skade de amerikanske forbrugere. Den amerikanske stat forsøgte via domstolene at stoppe handlen.

Begrundelsen er, at man frygter, at handlen vil give AT&T en unfair markedsposition. Selskabet vil både eje kabelnettet og indhold fra Time Warner og DirecTV.

Det vil give en stor fordel over for andre leverandører af kabel-tv, der er afhængige af indholdet fra Time Warner, der ejer blandt andet HBO, CNN og DC Comics universet.

AT&T har argumenteret for, at købet er nødvendigt for at få samme information om kunderne som internetgiganterne Facebook og Google og dermed kunne konkurrere på markedet for digital annoncering.

Ligesom TDC i Danmark er AT&T, et af USA's ældste og største teleselskaber, presset af, at markedet for mobiltelefoni stagnerer, og kunderne flygter fra kabel-tv til streamingtjeneste som HBO og Netflix.

/ritzau/

Facebook
Twitter