Amerikansk opkøb koster DSV 1,5 milliarder

Den danske transportkoncern DSV vokser med køb af amerikansk koncern, men integrationen koster dyrt.

Transport og logistik-koncernen DSV står over for et stort arbejde med sammenlægningen med den amerikanske transportvirksomhed UTI. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Sammenlægningen med den amerikanske transportvirksomhed UTI, som danske DSV købte i januar, kommer til at koste 1,5 milliarder kroner i såkaldte integrationsomkostninger. Det oplyser DSV i regnskabet for 2015.

DSV har betalt ni milliarder kroner for den amerikanske konkurrent UTi. Nu er der et arbejde, der skal klares, siger administrerende direktør Jens Bjørn Andersen, DSV:

- 2015 blev året, hvor vi eksekverede på vores strategi om vækst via opkøb, og i januar 2016 blev købet af UTi Worldwide Inc. endeligt godkendt.

Ansatte i 84 lande

- Nu forestår et stort arbejde med at integrere to globale logistikvirksomheder og løfte indtjeningen i UTi, siger Jens Bjørn Andersen i regnskabet.

DSV købte i oktober den amerikanske transportvirksomhed UTI for ni milliarder kroner. Det betyder, at det nye DSV nu har omkring 44.000 medarbejdere i 84 lande med 848 kontorer og 339 logistikfaciliteter.

Den endelige overtagelse af UTI Worldwide ventes at finde sted i løbet af første kvartal 2016.

/ritzau/