Analytiker efter Nets-aktiens første børsdag: Som en Justin Bieber-koncert med for mange billetter

Nets fik en hård fødsel på børsmarkedet i dag. Ifølge analytiker var udbuddet for stort.

Nets børsdeput blev ikke den succes, selskabet håbede på. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Nets-aktiens første handelsdag på Københavns Fondsbørs blev en kedelig omgang for betalingskoncernen, der er kendt for at stå bag Dankortet, Nem-ID og betalingsservice.

Aktiens startpris var 150 kroner. Men da børsen lukkede, var prisen faldet til 145 kroner. Og det overrasker Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

- Det er meget usædvanligt, at en aktie falder første dag, især når man kigger på en størrelse som Nets, hvor børsnoteringen har været så godt forberedt, siger han.

Normalt stiger aktier syv til ti procent første dag, de er til frit salg på børsen, men børsdeputen for Nets endte med omvendt fortegn.

Aktien kostede 3,1 procent mindre, end den startede med at blive udbudt til.

Bieber og klondyke-stemning mangler

Der har været stor interesse for aktien op til Nets’ børsnotering. Derfor er der også blevet sat mange aktier til salg, og Per Hansen tror, at det kan være med til at forklare, hvorfor prisen faldt i dag.

- Jo flere aktier, der er, jo mindre eksklusiv bliver aktien, siger han.

Han sammenligner det med en Justin Bieber-koncert: Når 1000 piger vil købe de sidste 20 billetter, har de ikke noget imod at stå i kø længe og betale mange penge. Men når antallet af billetter stiger, så bliver oplevelsen mindre eksklusiv, og så falder prisen.

- Aktien slår bak i stedet for fremad, siger Per Hansen.

Kurs afgør fremtiden for Nets

Selvom Nets-aktien starter i modvind, kan den ifølge Per Hansen ikke kaldes katastroferamt. Endnu.

- Aktien falder fem kroner, og det er ikke en katastrofe. Men kommer vi til at se lignende de kommende dage, så er aktien på katastrofekurs, siger han.

Yderligere kursdyk bør ifølge Per Hansen være en katastrofealarm for Nets.

FacebookTwitter