Analytiker: Salget i Play og AV er bekymrende

Salget i AV og Play var skuffende - og de to produktet skulle ellers bidrage til væksen, påpeger analytikeren efter B&Os underskudsregnskab er kommet.

Play, der er højttalere- og hovedtelefonerdivisionen, kom igennem andet kvartal med tilbagegang. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Bang & Olufsens regnskab viste hverken overraskelser eller nye tegn på forbedring eftersom selskabets nedjustering fra 22. december tog det meste af spændingen ud af dagens kvartalsregnskab fra det Struer-baserede selskab.

Salget af Play og AV giver dog nervøse trækninger.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker ved i Sydbank.

- Jeg hæfter mig ved, at salget i AV og Play var skuffende, og det er en anelse bekymrende set i lyset af, at det er et år siden, selskabet lancerede en række produkter, man forventede ville bidrage til væksten. Det er bare ikke sket, siger han til Ritzau Finans.

De traditionelle forbrugere svigter

Play, der er højttalere- og hovedtelefonerdivisionen, kom igennem andet kvartal med tilbagegang. Afdelingen omsatte i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/2015 for 140 millioner kroner. Til sammenligning lå omsætningen på 168 millioner kroner året før.

AV, B&O's tv-afdeling, viste en omsætning på 429 millioner kroner. I samme kvartal sidste år omsatte divisionen for 464 millioner kroner.

Søren Løntoft Hansen forklarer, at et af problemerne for B&O er, at selskabets traditionelle forbrugerskare mindskes, og selskabet må derfor udvide forretningen andre steder.

Skal satse på bredere publikum

En af løsningerne kan være at satse på tredjepartsbutikker, som fx Humac og lignende, hvor højttalere og hovedtelefoner kan favne et bredere publikum.

- Jeg tror, at B&O i forvejen satser ret hårdt på det. Det er en mulighed for at udbrede især Play-brandet. På en eller anden måde er det den rigtige strategi, vurderer Sydbanks senioranalytiker.

Kort før jul annoncerede B&O en nedjustering, efter at produktionen af Beovision Avant 55 tommer viste voldte problemer.

Vurdering: Topchef ikke i fare

De seneste kvartaler har ikke vist den fornødne optimisme. Søren Løntoft Hansen vurderer, at Tue Mantonis stilling som administrerende direktør ikke er i fare, om end presset er vokset.

- Det, der er sket de seneste kvartaler, har sat Tue Mantoni lidt under pres, men jeg tror alligevel ikke, at han sidder mere usikkert, end han har gjort tidligere.

Sydbanks analytiker har siden marts 2013 haft anbefalingen "sælg" af aktien i B&O.

/ritzau/

Facebook
Twitter