Analytiker: Tab af vigtig kontrakt ryster fundamentet under Maersk Oil

Tab af Qatar-kontrakt er en kold klud i ansigtet på Maersk Oil, som efter 24 års samarbejde mister sin vigtigste kontrakt, siger analytiker.

Maersk Oil har gennem 24 år været med til at udvikle Al Shaheen til Qatars største offshore-oliefelt. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Maersk Oil er blevet fravalgt som partner på oliefeltet Al Shaheen i Qatar, som udgør 40 procent af Maersk Oils produktion.

- Det her ryster selve fundamentet under selskabet, siger senioranalytiker ved Sydbank, Morten Imsgard.

- Maersk Oil har været bygget op om denne lukrative kontrakt i Qatar, den har sikret dem gode penge selv i perioder med lav oliepris. Den har stabiliseret dem i usikre perioder.

Ifølge Morten Imsgard efterlader tabet af kontrakten Maersk Oil ved en korsvej, hvor firmaet enten skal investere i nye operatørkontrakter i oliefelter eller droppe forretningsområdet totalt.

- En ting er sikkert, status quo er ikke en mulighed, de er nødt til at reagere med nye investeringer eller beslutte en anden fremtid, siger han.

- Maersk Oil har masser muligheder for at købe sig til erstatning på området, men spørgsmålet er, om den fremtidige strategi peger i denne retning – det vil tiden vise.

Maersk Oil har gennem 24 år været med til at udvikle Al Shaheen til Qatars største offshore-oliefelt.

Facebook
Twitter