Analytikere kalder ISS-pris fantastisk

Ejerne af ISS tjener meget mere med salget til G4S, end hvis firmaet var blevet børsnoteret, vurderer flere analytikere.

Flere analytikere vurderer, at prisen på 44 milliarder kroner for ISS er fantastisk. (© DR)

Det var en rigtig god beslutning, at ejerne af rengøringsgiganten ISS i sidste øjeblik i marts opgav en børsnotering.

Salget af selskabet til G4S giver nemlig kapitalfondene EQT og Goldman Sachs op til 30 procent mere, end de ville have fået ved et salg på børsen.

Derfor kalder flere analytikere, da også salgsprisen på 44,3 milliarder kroner for fantastisk.

Korrekt beslutning

- Det er noget over, hvad jeg ville have gættet på set i lyset af den nuværende situation på markederne. Set i forhold til børsnoteringen får ejerne nu 25-30 procent mere, så det var en korrekt beslutning at droppe noteringen, siger Martin Bo Hansen fra Jyske Bank.

Han forklarer, at ved børsnoteringsplanerne i foråret lå salget af ISS til en pris på omkring 100 kroner per aktie. Men med salget til G4S lyder prisen nu på 130 kroner

Selv om prisen er lavere end det bud fra Apex Partners på omkring 48 milliarder kroner, som ejerne af ISS afviste i januar i år, så er Sydbanks analytiker Søren Løntoft Hansen enig i, at prisen er god.

Overrasket over salg til G4S

- For omkring en måned siden sagde jeg cirka 40 milliarder kroner, og vi ender på 44 milliarder. Hvis jeg var kapitalfond, ville jeg være ganske godt tilfreds set i lyset af de nuværende markeder, siger han til Ritzau Finans.

Selv om det hele tiden har været planen, at ejerne ville afhænde ISS, er Søren Løntoft Hansen dog overrasket over, at det blev et salg til en anden virksomhed.

- Det var ikke lige den handel, jeg havde set først. Jeg havde en forventning om, at når uroen på de finansielle markeder først havde lagt sig, ville ISS genoptage børsplanerne, siger han.

Farvel til dansk kæmpe

Så sent som ved halvårsregnskabet i august var meldingen fra ISS da også, at selskabet stadig var klar til en børsnotering, når tiden var blevet moden.

Hvor en børsnotering havde givet almindelige danskere mulighed for at få fingre i ISS-aktier, og dermed bibeholde noget af ejerskabet herhjemme, så betyder salget til G4S, at vi må sige farvel til en dansk virksomhedskæmpe.

Bestyrelsesformand for G4S Alf Duch-Pedersen understreger nemlig, at hovedsædet for den kommende kæmpe kommer til at ligge i London.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk