Analytikere om TDC-bud: Alle vinder på hurtigere internet

Pensionskasser bag bud til TDC kan tjene penge på fibernet til hele Danmark. Men samfundet, vinder også, siger analytikere.

Pensionskasser bag bud på TDC vil rulle fibernet ud til hele Danmark. Det kan blive en fin forretning, siger analytikere. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Tre pensionskasser og en kapitalfond vil købe TDC - og skaffe hurtigere internet i Danmark.

- For forbrugerne kan den handel blive en stor fordel. De formentlig kommende ejere af TDC vil investere massivt i at skubbe fibernet hurtigere ud i hele landet. Og man vil sandsynligvis også få næste generation af mobilnetværk 5G hurtigere, siger chefanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

Teleanalytiker Torben Rune fra Netplan er enig.

- Vi får nogle meget mere tålmodige penge til at investere i infrastruktur som fibernet til tyndt befolkede områder. Det har TDC ikke kunnet hidtil, fordi der har været et ønske om hurtigere afkast på investeringerne, siger han.

Pensionskroner passer godt

Kunderne i de tre danske pensionsselskaber bag buddet - PFA Pension, ATP og PKA - skal nok få noget ud af buddet på 40 milliarder kroner.

- Der er penge i det for de kommende ejere, siger Michael Friis Jørgensen.

- Når pensionskasser investerer i et fibernetværk, skal du sammenligne investeringen med en investering i motorveje eller broer. Det er dyrt, men man er sikker på, at folk vil betale for at køre på motorvejen, broen eller fibernettet i mange år fremover. Det er en god langsigtet investering, som vil give en stabil indtjening de næste mange år, siger han.

Store samfundsfordele

Torben Rune peger på, at planerne for et TDC med nye ejere også vil blive en fordel for samfundet.

- De områder, som har en rigtig dårlig internetdækning i dag, vil blive mere attraktive at bo i. Med hurtigt fibernet kan virksomheder ligge derude, du kan bevare arbejdspladser, og modvirke affolkning, siger han.

Facebook
Twitter