Anders er swingtrader med succes: Sådan undgår jeg grådighed

Han startede med 14.000 kroner - de er nu vokset til en kvart million.

Anders Egsvang Rasmussen handler aktier, og har på kort tid tjent en lille formue. (Foto: Mikkel Krause © DR Nyheder)

Anders Egsvang Rasmussen sidder foran sine to computerskærme og følger aktiekursernes bevægelser. Han er tyve år gammel og lever af at handle med aktier hjemme fra sin computer.

Da han begyndte, var startkapitalen på bare 14.000 kroner, fortæller han.

Hvis man holder sig til sin strategi og laver fornuftige analyser, er der gode muligheder for at tjene penge.

nders Egsvand Rasmussen, aktiehandler

I dag har investeringer på fem år bragt ham op på et samlet beløb at spekulere for, på omkring 250.000 kroner.

- Set over tid går aktiemarkedet op, så hvis man holder sig til sin strategi og laver fornuftige analyser, er der gode muligheder for at tjene penge, siger Anders Egsvang Rasmussen i P1's serie 'Dig, mig og pengene'.

Men der er et meget vigtigt men, hvis det skal gå godt, tilføjer han.

- Men kun hvis man næsten hypnotiserer sig selv til at glemme, at det handler om penge. Ellers tager grådigheden over, og så er pengene tabt.

Hvis grådigheden vinder

Anders er det, der kaldes swingtrader, han venter på det helt rigtige tidspunkt til at flytte sine penge derhen, hvor han kan tjene penge på at forudse, at kursen om kort tid vil gå op- eller nedad.

Dig, mig og pengene: Grådighed

Hør hvordan Anders holder sin grådighed i ro – i Dig, Mig og Pengene om Grådighed. Det er på P1 søndag den 27. marts klokken 16.03. Find alle udsendelser i serien her.

- Jeg kan med så godt som 95 procents sandsynlighed sige, at hvis grådigheden kommer på banen, så kan jeg ikke følge strategien, og så har jeg færre penge på kontoen når dagen er omme, end jeg startede med, forklarer han.

Anders Egsvang håber på at afkastet fra hans investeringer med tiden kan blive det økonomiske fundament, at han kan lave sin egen kapitalfond på og gå spekulation i aktiekurserne til aktive investeringer i nystartede virksomheder.

Anders er 20 år gammel og lever af at handle med aktier hjemme fra sin computer.

Opslået af DR Nyheder på 27. marts 2016