Anklager kræver to års fængsel til Don Ø i Parken-sag

Anklagemyndigheden kræver mindst to års ubetinget fængsel til de to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i sag om kursfup i Parken.

Flemming Østergaard risikerer en fængselsstraf i sagen om kursfup med Parkens aktier. Anklagemyndigheden kræver mindst to års ubetinget fængsel til Østergaard og Jørgen Glistrup. (© DR)

Hvis det står til anklagemyndigheden, skal de to tidligere Parken-topfolk Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup idømmes to års ubetinget fængsel for kursfup med Parkens aktier.

Det står klart efter at anklagemyndigheden har fremlagde sine synspunkter om sagen, der har kørt ved Københavns Byret siden 15. december.

Har haft afgørende og bærende rollerAnklager Rebecca Blomqvist Lund lagde vægt på, at Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, som er tiltalt for kursmanipulation, begge har haft afgørende og bærende roller i sagen.

- Vi lægger til grund, at de begge på hver deres måde har været dybt involveret i Parkens opkøb af egne aktier, siger hun.

Nægter sig skyldig

Begge tiltalte nægter sig skyldige.

Flemming Østergaard havde ikke meget at sige til anklagerens krav om fængselsstraf.

- Jeg har stor tiltro til, at vi lever i et retssamfund, og at retfærdigheden sker fyldest.

- Min forsvarer kommer med det, der skal til, for at vi bliver frikendt, siger Flemming Østergaard, som næste gang skal møde op i Københavns Byret 24. juni, hvor det er forsvarernes tur til at komme med deres udlægning af sagen.