Ansvarlige virksomheder hitter

Vi bliver glade og stolte, når vores arbejdsgiver viser social ansvarlighed, og når vi søger job, skal det være i en virksomhed med et godt socialt image.

Danskerne ser mere positivt på deres arbejdsplads og bliver ligefrem stolte, hvis virksomheden tager socialt ansvar. Det viser en ny undersøgelse.

Ny undersøgelse

Forsikringskoncernen Skandia har i ti år beskæftiget sig med CSR – Corporate Social Responsibility. I den anledning har den fået analyseinstituttet Zapera til at spørge 1239 erhvervsaktive danskere om deres holdning til social ansvarlighed, skriver Ingeniøren.

Flertallet vil have ansvarlighed

31 procent af de adspurgte siger, at det har stor eller afgørende betydning for dem, at deres arbejdsplads tager et socialt ansvar, mens hele 60 procent siger et noget mere moderat ja til at det har nogen, stor eller afgørende betydning for dem om deres virksomhed er socialt ansvarlig.

Ansvarlighed modtages positivt

Derudover siger 47 procent, at de ser mere positivt på deres arbejdsplads, når virksomheden udfører en form for social ansvarlighed. Tallene overrasker ikke Tania Ellis, foredragsholder, erhvervsrådgiver og forfatter, der blandt andet har skrevet om frivilligt arbejde som frynsegode.

Samtalekøkkener og fladskærme har toppet

-Jeg ser det som en afspejling af en større tendens i samfundet. Vi har nået et materielt loft, og vi er blevet mere orienterede mod bløde værdier, hvor det i langt højere grad handler om at gøre noget for andre, og det bliver så en måde at finde lykke på. Vi har nok samtalekøkkener og fladskærme, så der skal noget andet til, og det er, at gøre noget positivt for andre, siger hun.

Rekrutteringen bliver nemmere

-Medarbejdere går efter nogle andre parametre end før, når de søger job. Tidligere gik man på arbejde for at tjene penge til dagen og vejen, men i dag vælger man arbejdsplads efter hvilke virksomheder, der kan tilbyde både faglig og personlig udvikling. Virksomheden skal have et godt image, etikken skal være i orden, så medarbejdere kan matche deres værdier med virksomhedens værdier, siger Tania Ellis.

Facebook
Twitter