Antorini: Vi skal ikke have lektiefri skole

Undervisningsministeren er modstander af lektiefri skoler, men de må gerne laves på skolen.

Hver 20. skole har helt droppet lektierne, viser en rundspørge. Det mener undervisningsminister, Christine Antorini, er problematisk. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

Undervisningsminister, Christine Antorini (S), er skarp modstander af ordet lektiefri.

Men hun mener, at det er en naturlig del af udviklingen, at elevernes lektier bliver lavet med hjælp på skolerne.

- Vi skal ikke have lektiefri skoler, men det er en del af den politiske målsætning, at skolerne tænker i mulighederne for at give eleverne selvstændige opgaver på skolen for eksempel igennem lektiecafeer, siger Christine Antorini til DR Nyheder.

En undersøgelse foretaget af Kristeligt Dagblad viser, at hver fjerde skole enten har integreret lektierne i undervisningen eller helt droppet dem for blandt andet at undgå at tabe elever, der ikke får dem lavet.

Tilbud om lektielæsning på alle skoler fra 2015

På trods af undervisningsministerens bekymring for, at enkelte skoler helt kvitter lektierne, er det fint, at skolerne forsøger på at tænke lektierne ind som del af skoledagen.

Planen med skolereformen er nemlig, at skolerne allerede næste år skal tilbyde eleverne hjælp til lektierne på skolen udenfor de faglige timer.

- Når den fulde skolereform bliver indført i 2015, skal lektiecafeer og faglig fordybelse være en del af den forlængede skoledag, siger Christine Antorini.

Det skal ikke være forbudt at lave opgaver derhjemme

Men hjemmeopgaver skal hverken afskaffes eller forbydes.

- Målet er ikke, at det skal være forbudt for eleverne at lave lektier i hjemmet. At sige, at det skal være forbudt at læse, øve og træne derhjemme, det giver ingen mening, siger hun.

Kristeligt Dagblads rundspørge bygger på svar fra 454 skoleledere. 21 procent af de 454 skoleledere svarer, at de har klasser, hvor lektier er integreret helt i undervisningen, så børnene hverken skal lave lektier hjemme eller i en lektiecafé udenfor undervisningstimerne.

Fire procent af skolelederne har afskaffet lektier for samtlige klasser på skolen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk