Apple: Vi skal ikke betale skat tilbage

Apple tror ikke på, at det bliver nødvendigt at betale skat tilbage. Apples skatteforhold bliver i øjeblikket undersøgt af EU Kommissionen.

Netop i dag har konkurrencekommissær i EU meldt ud, at EU vil se på Googles skatteaftale med Storbritannien. (Foto: Robyn BECK © Scanpix)

Mens EU undersøger Apples skatteforhold i Irland, afviser firmaets egen finanschef Luca Maestri, at Apple skal tilbagebetale skat.

- Dette er en sag mellem EU-Kommissionen og Irland og ærligt talt, så er der ingen grund til at lave et skøn på konsekvenserne nu. Vi bliver nødt til at se på, hvad den endelige afgørelse bliver, siger Luca Maestri til Financiel Times.

Både Irland og Apple har tidligere afvist, at der skulle være noget ulovligt ved skatteaftalen. Det forventes, at EU-Kommissionens afgørelse ligger klar i løbet af de kommende måneder.

Det er tidligere blevet skønnet, at Apple kan blive tvunget til at betale mellem 8 og 19 milliarder dollars tilbage i skat. Luca Maestris skøn er dog et andet:

- Mit skøn er nul. Hvis der er et retfærdigt resultat af en undersøgelse, så skal det være nul, siger han til Financiel Times.

Apple er blevet beskyldt for at bruge datterselskaber i Irland til at undgå at betale skat.

Netop i dag har Konkurrencekommissær i EU Margrethe Vestager udtalt, at hun er klar til at se på Googles skatteaftale med Storbritannien, hvor Google skal tilbagebetale 1,3 milliarder kroner i restskat.