Arbejdet giver hver femte stress

Hver femte føler sig belastet af deres arbejde og det giver stress, viser den hidtil største undersøgelse af sundhed herhjemme. Det er primært de lavtudannede, der rammes af stress.

Stress er en alvorlig folkesundhed. En ny dansk undersøgelse viser, at hver femte føler sig belastet af deres arbejde. (© Stock.xchng)

Tag et kig rundt på dine kolleger. Hver femte af dem føler sig en del eller meget stresset på grund af deres arbejde. Det viser den hidtil største kortlægning af sundhed herhjemme.

Næsten 22.000 borgere i region Midtjylland har deltaget i undersøgelsen. Hver femte af dem har i løbet af det seneste år følt sig en del eller meget belastet af deres arbejde. Undersøgelsen viser også klart, at det primært er arbejde og ikke privatlivet, der giver os stress.

QuickVote: stress

Lavtuddannede har mest stress - chefer går fri

Ifølge analysen er det de lavtuddannede, der lider af de alvorligste stressproblemer. Der er en stor overrepræsentation af ufaglærte blandt de mest stressede. Topchefer er derimod ikke i risikogruppen. Kun 7 procent af de chefer, der har mindst 20 medarbejdere under sig, har et højt stressniveau.

Undersøgelsen viser, at den forebyggende indsats skal tage udgangspunkt i arbejdspladsen, mener sundhedskonsulent Finn Breinholt Larsen fra Center for Folkesundhed i Region Midtjylland.

Samtidig bør man dog have øje for, at stress på arbejdspladsen og i privatlivet ofte spiller sammen

Facebook
Twitter