Arbejdsløse skal samle skrald

Flere Venstreborgmestre synes, at det er en god idé at sende arbejdsløse ud og samle skrald. FOA er uenig.

(© Colourbox)

Efter en god og solrig weekend, som den netop overståede, ligger der skrald og flyder rundt omkring i de danske gader. Folk "glemmer" at rydde op efter sig - og flere kommuner vil nu løse problemet med skralden ved at sende arbejdsløse ud for at rydde op.

Flere borgmestre har fået idéen, efter at Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling i sidste uge igen viste, at det flyder med plastik, papir og pizzabakker rundt om i landskabet. Det skriver JydskeVestkysten.

- Vi har nulvækst og kan ikke sætte flere penge ind på området. Så det er et oplagt sted, hvor de arbejdsløse kan bruges til noget meningsfyldt, siger borgmesteren i Kolding, Jørn Pedersen (V).

Tidlige projekt standset

Man har i Kolding tidligere stoppet et projekt, hvor ledige skulle bekæmpe bjørnekløer, fordi man var bange for, at de arbejdsløse på den måde optog lønnede job. Men det er borgmester Jørn Pedersen ikke ikke som et problem her.

De to Venstreborgmestre Gylling Haahr i Varde og Egon Fræhr i Vejen mener, at det er oplagt at udstyre kontanthjælpsmodtagerne med pose og gribetang.

- Vi har en opgave, der skal løses, og vi har en gruppe mennesker, som har tid til at løse den. Så hvorfor ikke nyttiggøre de ressourcer? siger Egon Fræhr.

Ikke meningsfyldt nok

Formanden for FOA Sønderjylland, Bent Holm Poulsen, kalder det for "en rigtig skidt tankegang". - Det er uheldigt, at vi som samfund er kommet dertil, hvor vi ikke kan finde på andet at sætte de lavest placerede til end at samle affald. Der må være noget mere meningsfyldt, man kan sætte dem til, siger han til avisen. /ritzau/

Facebook
Twitter