Arbejdsnedlæggelse hos DSB: Lokomotivførere er tilbage, og togene er så småt begyndt at køre

Togdriften på Sjælland vil være præget af forsinkelser og aflysninger resten af dagen, oplyser DSB.

(ARKIV) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

De lokomotivførere, der tidligere i dag nedlagde arbejdet på grund af overenskomststridigheder, er nu tilbage på arbejde.

Det oplyser DSB.

- Vi er nu i en fase, hvor vores medarbejdere er vendt tilbage til arbejdet, og togene begynder derfor så småt at køre normalt igen, siger informationschef hos DSB, Tony Bispeskov.

Regionaltogene på Sjælland kører lige nu en gang i timen til og fra Kalundborg og Nykøbing F, mens regionaltogene til og fra Slagelse samt Holbæk er aflyst.

DSB oplyser dog, at andre tog vil standse mellem Roskilde og Holbæk for at imødekomme passagerer, der er ramt af aflysningerne.

På Kystbanen kører togene cirka hvert tyvende minut med stop ved alle stationer mellem Helsingør og Malmö C. Myldretidstogene på Kystbanen i eftermiddag er aflyst, skriver DSB på hjemmesiden. Og IC-tog fra København mod Fyn og Jylland kører stadig med forsinkelser.

Rettet op i løbet af eftermiddagen

Ifølge Tony Bispeskov vil det tage timer at få togdriften tilbage til normalen efter arbejdsnedlæggelsen.

- Mange tog er lige nu andre steder, end de skulle have været, og derfor vil det tage noget tid at indhente det tabte. Vi bruger de kommende timer på at rette op på det, og vi regner med, at der er rettet op på togdriften i løbet af eftermiddagen, siger Tony Bispeskov.

Han opfordrer til, at passagerer, der skal rejse med tog, holder øje med rejseplanen.

- Der vil være enkelte aflysninger, lyder det.

Ny arbejdstidsaftale forhandles

DSB og fagforeningen Dansk Jernbaneforbund har i længere tid forhandlet om en ny arbejdstidsaftale.

Der er blandt andet uenighed om, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet, og parterne er ifølge Dansk Jernbaneforbund langt fra hinanden.

Baggrunden for striden er, at DSB har meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri og opsagt overenskomster med staten, så de ansatte hos DSB skal over på private overenskomster. I den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

Facebook
Twitter