Arla fyrer 500 ansatte

Den store mejerivirksomhed skærer de mange stillinger som led i ny strategi.

Adm. direktør, Peder Tuborgh, siger, at Arla skal være mere konkurrencedygtig i et presset marked. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Op imod 500 ansatte mister deres job i Arla-koncernen, meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

Det vides endnu ikke, hvor fyringerne rammer.

Arlas øverste direktør, Peter Tuborgh, udtaler, at de berørte medarbejdere snart bliver orienteret. Men fyringerne kommer til at ramme funktionærstillinger og ikke de timelønnede.

- Vores fokus er lige nu på de kolleger, som bliver berørt af det her, og de vil hurtigst muligt få besked. De berørte medarbejdere vil få Arlas fulde støtte i processen, siger topdirektøren.

Meget hård konkurrence

Den store fyringsrunde sker ifølge Arla som led i en ny 2020-strategi, der skal forenkle virksomheden og gøre den mere robust på et presset mejerimarked.

Efterspørgslen på Arlas produkter er ikke som ventet på særligt det europæiske marked, hvor konkurrencen presser virksomheden.

- Arla er vokset markant i de seneste år, både organisk og især via fusioner. Nu er vi i en situation, hvor der produceres mere mælk på globalt plan, og i Europa oplever vi et enormt pres på priserne og en meget lille vækst i efterspørgslen, hvilket betyder, at konkurrencen er benhård, udtaler Peder Tuborgh.

Direktøren siger yderligere, at den nye strategi med nedskæringer i antallet af stillinger sker, fordi Arla er nødt til være mere 'fleksible og omkostningseffektive for at forblive konkurrencedygtige'.

Sagen kort

  • Arla, Danmarks største mælkeproducent, har 7.000 funktionæransatte og forventer at skære op imod 500 stillinger.

  • Fyringsrunden og den nye strategi rammer også topledelsen, idet der kommer et nye såkaldt Executive Management Team bestående af syv chefer frem for de nuværende ni.

  • Arla håber, at ændringerne i virksomheden vil øge deres vækstrate fra to til mindst fire procent i 2020.

  • Den nye strategi forventes implementeret 1. april

FacebookTwitter